Shinryaku! Ika Musume (2010)

Képtalálat a következőre: „Shinryaku! Ika Musume ico”

Eredeti cím 侵略!イカ娘
Angol cím Squid Girl
Egyéb cím(ek) The Invader Comes From the Bottom of the Sea!
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2010
Ismertető:
Világunkban egyre jelentősebb a környezetszennyezés, ami sajnos óceánjainkat és tengereinket sem kíméli. Az emberek teljesen megfeledkeztek arról, hogy mit köszönhetünk a tengereinknek, és nem utolsósorban a benne élő csodálatos világról is, ami még sok-sok rejtélyt és felfedeznivalót tartogat a számunkra. Viszont adva van egy kérdés, vajon ezek a “lakók” mit gondolhatnak rólunk, emberekről?

Előzmény

A Shinryaku! Ika Musume manga 2007-ben jelent meg a Weekly Shounen Champion magazin hasábjain. A mangaka Anbe Masahiro, aki 1983-ban született.

Történet

Adott egy meleg nyári nap a tenger mellett. Mindenki legkedveltebb vakációs elfoglaltsága. Ilyenkor mindig jól jön, ha a tengerpart mellett van egy kis büfé, ahová az ember betérhet egy frissítő üdítőre vagy akár egy ebédre is. Nos, ez itt sincs másképp, ugyanis Eiko és Chizuru akik testvérek, szintén egy ilyen büfét üzemeltetnek.

Egy rettenetesen forgalmas nappal állnak szemben. Azonban nem elég a vendégseregnél helytállni, még egy újabb “gonddal” is meg kell birkózniuk. A gond neve Ika Musume, aki beugorva az ablakon keresztül, a vendégek asztalán landol, s bejelenti, hogy mostantól ezt a büfét fogja főhadiszállásként használni, s terve pedig nem más, mint legyőzni az emberiséget. Azonban megjelenése valahogy nem kelt sem pánikot, sem félelmet. Ugyanis Ika Musume egy rettentő aranyos kinézetű kislány, és hát őszintén szólva inkább hasonlít az öltözéke miatt egy cosplayerre, mint egy világhódítóra.

De ki ez a lány és mégis honnan jött? Erre roppant egyszerű a válasz, ugyanis Ika Musume a tenger hírnöke. Mivel a tengerlakóknak elegük lett az emberekből, abból hogy lelkiismeret furdalás nélkül szennyezik a tengert, ezért jött fel Ika Musume a felszínre azzal a szándékkal, hogy legyőzi az embereket. Azonban ez a terve kicsit másképp alakul…

Megvalósítás

Mindenképpen egy nagyon kedves és aranyos sorozattal állunk szemben, amit a főszereplő megjelenése és jelleme csak fokozni tud. De a legjobban mégis az tetszik benne, hogy amellett hogy egy könnyed és szórakoztató vígjátékról van szó, azért az embert tudat alatt megmozgatja és talán rá is ébreszti (ha még ez eddig nem történt volna meg) arra, hogy tényleg mennyire szörnyű a helyzet a tengerek szennyezése terén. S egy kicsit beleélheti magát képzeletben abba, hogy mit is érezhetnek a tengerek lakói irántunk, emberek iránt.

Online részek:
KategóriákS