Shion no Ou (2007-08)

Shion no Ou ICON by Animegun

Eredeti címしおんの王
Angol címThe Flowers of Hard Blood
Egyéb cím(ek)Shion’s King
Besorolásanime, TV
Hossz22 rész × 23 perc
Dátum2007.10.14 – 2008.03.23
Ismertető:
Ishiwatari Shion. Yasuoka Shion. Shion-chan. Egy és ugyanaz a személy. Hogy miért a két vezetéknév? Mindjárt kiderül!^^
Shion szüleit a szeme láttára ölték meg 4 éves korában. Shion sértetlenül úszta meg a gyilkosságot, de a sokk hatására megnémult. A tragédia után a szomszédok (Yasuoka Shinji és felesége, Sachiko) fogadták őt örökbe, a nevét is megváltoztatva. A gyilkosság óta 8 év telt el, de a rendőrségnek még mindig nem sikerült elfognia a tettest, aki csupán egyetlen nyomot hagyott maga után: egy shougi bábut, a királyt. Shion édesapja ugyanis shougi játékos volt, és Shion örökölte tehetségét. Yasuoka Shinji tanítja meg shougizni, és amint rájön, hogy a kislány egy őstehetség, már nincs visszaút. Shion elindul a professzionális shougi játékosok útján, melynek során talán szülei gyilkosára is rábukkan egyszer. A történetről röviden csak ennyit, nem akarom lespoilerezni az egészet.
A seiyuukról néhány szót
Yasuoka Shion hangját Kawasumi Ayako adja, aki többek között hangot adott a Hókirálynő Gerdájának, a Samurai Champlooban Fuunak, Nodame-nak a Nodame Cantabile-ban és Sabernek a Fate/Stay Night-ban. Saito Ayumi seiyuu-ját,Paku Romi-t pedig azt hiszem nem kell bemutatni (Hitsugaya Toushiro – Bleach, Nana Osaki – NANA, Temari – Naruto, Ed – Fullmetal Alchemist, Teresa – Claymore), aki mellesleg megjegyzem – nő!
A zene
Az opening egy pörgős kis dal, Rize-tól a Lady Love, illik az anime misztikus, sportos részéhez, a drámaihoz pedig az ending passzol jobban (Teruma Aoyama: My dear friend). Az animében hallható további zenék megfelelőek az adott helyzethez, észrevétlenül fokozzák a hangulatot.
A grafika
A grafikára, lévén 2007-es animéről van szó, nem lehet panasz. Rendkívül szépen, részletesen, de mégis egyszerűen, felesleges vonalak nélkül megrajzolt karakterek és hátterek. Nincsenek elnagyolva, a színek pedig élénkek, de nem zavaróak. Nekem Shion rögtön a kedvencem lett, annyira édesre sikerült. Persze a többiekre sem lehet panasz, Saori-san ábrázolása hűen tükrözi jellemét, Ayumi pedig, nos hát… őt is sikerült a követelményeknek megfelelően ábrázolni ^^ (hehe, aki látta már az animét, az érti, miről beszélek).
Manga
Az anime – akárcsak a legtöbb – egy manga feldolgozása, ami Katori Masaru tollából származik. Az első kötet 2004 októberében látott napvilágot Japánban, és még nem fejeződött be. A hivatalos honlap szerint a 7. kötet 2008. januárjában jelenik meg.
Shougi
És végül, de nem utolsó sorban a shougiról is ejtenék pár szót, azok kedvéért, akik nem hallottak még róla, vagy nem annyira jártasak benne. A shougi, vagy más néven japán sakk a nyugati sakkhoz hasonló játék, azonban van néhány lényeges eltérés:
• Az egyik, hogy a bábuk előléptethetők az ellenséges térfél utolsó 3 sorába lépve. Ilyenkor a bábut megfordítják, melynek hátulján található az előléptetett bábu felirata. Nincs azonban a nyugati sakkhoz hasonló átváltozás az utolsó sorban (gyalog helyett királynő).
• Továbbá a shougibábuk közül ugyan soknak van megfelelője a nyugati sakkban, a lépésszabályaik azonban sokszor nem egyeznek.
• A legnagyobb különbség viszont az, hogy egy lépés alkalmával a leütött bábuk visszatehetők saját bábuként. Épp ezért a bábuknak nincs is színe, csak az irányuk jelzi, hogy kihez tartoznak. A leütött, de a játékba még be nem tett bábukat mindkét játékos jobb oldalon gyűjti a tábla mellett, hogy amikor úgy dönt, akkor betehesse őket. Az ellenfélnek pedig látnia kell ezeket, hogy tervezni tudjon.
Sakkot akkor kap valaki, ha az ellenfele úgy lépett, hogy a következő lépésben leütheti a királyát. Ha a játékos nem tud kilépni a sakkból (sem ütéssel, sem lépéssel), akkor mattot kapott (sakk-matt), és vége a játéknak. Akkor is véget ér a játék, ha valamelyik játékosnak nincs több szabályos lépése. Még két lehetőség van a játék befejezésére: ismétlés (sennichite) éspatthelyzet (jishougi).
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész05. rész
06. rész07. rész08. rész09. rész10. rész
11. rész12. rész13. rész14. rész15. rész
16. rész17. rész18. rész19. rész20. rész
21. rész22. rész

 

CategoriesS