Shion no Ou (2007-08)

Shion no Ou ICON by Animegun

Eredeti cím しおんの王
Angol cím The Flowers of Hard Blood
Egyéb cím(ek) Shion’s King
Besorolás anime, TV
Hossz 22 rész × 23 perc
Dátum 2007.10.14 – 2008.03.23
Ismertető:
Ishiwatari Shion. Yasuoka Shion. Shion-chan. Egy és ugyanaz a személy. Hogy miért a két vezetéknév? Mindjárt kiderül!^^
Shion szüleit a szeme láttára ölték meg 4 éves korában. Shion sértetlenül úszta meg a gyilkosságot, de a sokk hatására megnémult. A tragédia után a szomszédok (Yasuoka Shinji és felesége, Sachiko) fogadták őt örökbe, a nevét is megváltoztatva. A gyilkosság óta 8 év telt el, de a rendőrségnek még mindig nem sikerült elfognia a tettest, aki csupán egyetlen nyomot hagyott maga után: egy shougi bábut, a királyt. Shion édesapja ugyanis shougi játékos volt, és Shion örökölte tehetségét. Yasuoka Shinji tanítja meg shougizni, és amint rájön, hogy a kislány egy őstehetség, már nincs visszaút. Shion elindul a professzionális shougi játékosok útján, melynek során talán szülei gyilkosára is rábukkan egyszer. A történetről röviden csak ennyit, nem akarom lespoilerezni az egészet.
A seiyuukról néhány szót
Yasuoka Shion hangját Kawasumi Ayako adja, aki többek között hangot adott a Hókirálynő Gerdájának, a Samurai Champlooban Fuunak, Nodame-nak a Nodame Cantabile-ban és Sabernek a Fate/Stay Night-ban. Saito Ayumi seiyuu-ját,Paku Romi-t pedig azt hiszem nem kell bemutatni (Hitsugaya Toushiro – Bleach, Nana Osaki – NANA, Temari – Naruto, Ed – Fullmetal Alchemist, Teresa – Claymore), aki mellesleg megjegyzem – nő!
A zene
Az opening egy pörgős kis dal, Rize-tól a Lady Love, illik az anime misztikus, sportos részéhez, a drámaihoz pedig az ending passzol jobban (Teruma Aoyama: My dear friend). Az animében hallható további zenék megfelelőek az adott helyzethez, észrevétlenül fokozzák a hangulatot.
A grafika
A grafikára, lévén 2007-es animéről van szó, nem lehet panasz. Rendkívül szépen, részletesen, de mégis egyszerűen, felesleges vonalak nélkül megrajzolt karakterek és hátterek. Nincsenek elnagyolva, a színek pedig élénkek, de nem zavaróak. Nekem Shion rögtön a kedvencem lett, annyira édesre sikerült. Persze a többiekre sem lehet panasz, Saori-san ábrázolása hűen tükrözi jellemét, Ayumi pedig, nos hát… őt is sikerült a követelményeknek megfelelően ábrázolni ^^ (hehe, aki látta már az animét, az érti, miről beszélek).
Manga
Az anime – akárcsak a legtöbb – egy manga feldolgozása, ami Katori Masaru tollából származik. Az első kötet 2004 októberében látott napvilágot Japánban, és még nem fejeződött be. A hivatalos honlap szerint a 7. kötet 2008. januárjában jelenik meg.
Shougi
És végül, de nem utolsó sorban a shougiról is ejtenék pár szót, azok kedvéért, akik nem hallottak még róla, vagy nem annyira jártasak benne. A shougi, vagy más néven japán sakk a nyugati sakkhoz hasonló játék, azonban van néhány lényeges eltérés:
• Az egyik, hogy a bábuk előléptethetők az ellenséges térfél utolsó 3 sorába lépve. Ilyenkor a bábut megfordítják, melynek hátulján található az előléptetett bábu felirata. Nincs azonban a nyugati sakkhoz hasonló átváltozás az utolsó sorban (gyalog helyett királynő).
• Továbbá a shougibábuk közül ugyan soknak van megfelelője a nyugati sakkban, a lépésszabályaik azonban sokszor nem egyeznek.
• A legnagyobb különbség viszont az, hogy egy lépés alkalmával a leütött bábuk visszatehetők saját bábuként. Épp ezért a bábuknak nincs is színe, csak az irányuk jelzi, hogy kihez tartoznak. A leütött, de a játékba még be nem tett bábukat mindkét játékos jobb oldalon gyűjti a tábla mellett, hogy amikor úgy dönt, akkor betehesse őket. Az ellenfélnek pedig látnia kell ezeket, hogy tervezni tudjon.
Sakkot akkor kap valaki, ha az ellenfele úgy lépett, hogy a következő lépésben leütheti a királyát. Ha a játékos nem tud kilépni a sakkból (sem ütéssel, sem lépéssel), akkor mattot kapott (sakk-matt), és vége a játéknak. Akkor is véget ér a játék, ha valamelyik játékosnak nincs több szabályos lépése. Még két lehetőség van a játék befejezésére: ismétlés (sennichite) éspatthelyzet (jishougi).
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész

 

CategoriesS