Shokugeki no Souma (2015-18)

Képtalálat a következőre: „Shokugeki no Souma ico”

Eredeti cím 食戟のソーマ
Angol cím Food Wars: Shokugeki no Soma
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2015.04.04
 Ismertető:
Előétel:

Eme ízletes étek Tsukuda Yūto és Saeki Shun shounen mangáján alapszik, ami 2012-ben került fel az étlapra. Elkészítette a konyhafőnök, Yonetani Yoshitomo és a séf, Yasukawa Shogo. A tálalásért pedig a J.C.Staff felel.

Főfogás:

Végy egy fiatal srácot, Yukihira Souma-t, aki szakácsi pályáról álmodozik. Add hozzá az apját, akinek jól menő éttermében dolgozik, és akinek kulináris tudását egy nap szeretné lefölözni. Most fűszerezd meg azzal, hogy az apa egy nap bejelenti, hogy a tengerentúlon fog tovább dolgozni, Souma-t pedig beíratja Japán legelitebb gasztronómiai iskolájába, a Totsuki Akadémiára, amit általában mindössze a diákok 10%-a tud csak elvégezni. És bár ez nem a Gordon Ramsay műsora, Souma-nak mégis epizódról epizódra újabb kihívásokkal kell szembenéznie a konyhában és túlszárnyalnia vetélytársain.

Hozzávalók:
  • 1 db Yukihira Souma: Az ifjú, kicsit nagyképű szakácsjelölt, aki fiatal kora ellenére kiválóan főz. Mindenáron bizonyítani akar apjának. Hülye szokása, hogy furcsa kreálmányaival rémisztgeti ismerősei ízlelőbimbóit.
  • 1 db Nakiri Erina: Az iskola vezetőjének unokája, aki egyben egyike az iskola legjobbjainak, ezért elég beképzelt és lenéző másokkal. Nem tartja rá méltónak Souma-t, hogy az iskola tanulója legyen.
  • 1 db Tadokoro Megumi: Souma-hoz hasonlóan ő is most kezdi ezt az iskolát. Kissé félénk és visszahúzódó, viszont kedves és jó főzőpartner.
  • Egy kolesznyi jóbarát.
  • Egy adag mindenre elszánt rivális.
  • Egy tantestületnyi szigorú mesterszakács.
 • Só, bors, paprika, fokhagyma, curry. Ízlés szerint felhasználva.
Elkészítés módja:

A sorozat rajzolása, ahogy az egy 2015-ös animétől elvárható, szép és részletes. Bővelkedik élénk színekben, az ételek ábrázolása például egészen étvágygerjesztőre sikerült. Az animációt nézve minden rendben, bár van némi tipikus spórolás suhanó hátterekkel, de ez nem ront különösebben ételünk ízvilágán. A szinkronszínészek is jó dolgot végeznek, főzőtudásukat kellő profizmussal hasznosítják.

Az ételek elkészítését szinte mindig lépésről lépésre elmondják a szereplők, az alapanyagoktól a fűszerezésig. A kóstoláskor pedig láthatjuk, hogyan élik meg magukban a szereplők az ízek kavalkádját vagy annak borzalmait. Itt adjunk hozzá egy evőkanálnyi fanservice-t is. Szórjunk rá még egy kis humort is. Majd tegyük be a sütőbe egy fél órára. A végeredmény egy kis humoros erotika.

Jó ebédhez szól a nóta!:

És ez itt sincs másként. A háttérzenékért Katou Tatsuya a felelős. Különösebben kiemelni való nincs köztük, mind illik az anime hangulatához, illetve megadja azt. A két főcím és végefőcím páros pedig, ahogy az ilyen animéknél lenni szokott, könnyed J-Pop szám.

Desszert:

Humorral, izgalommal, feszültséggel és egy kis erotikával ízesített kulináris és gasztronómiai élvezetekben gazdag élménnyel gazdagítja nézőit ez a sorozat. 2015 talán egyik legjobb sorozata, ami egy kis egyediséget csempészett az iskolai animék már lerágott csontú műfajába. A főzni szeretőknek, szakmabelieknek, valamint a jó ételek kedvelőinek kötelező. Panírozásból, alapléből, rántásból, spékelésből, aprításból, flandírozásból, és dressingből nem lesz hiány. Garantáltan minden al dente lesz. Ajánlott vacsora mellé fogyasztani.

Online részek:
KategóriákS