Shounen Hollywood: Holly Stage for 49 (2014)

Képtalálat a következőre: „Shounen Hollywood: Holly Stage for 49 ico”

Eredeti cím 少年ハリウッド -HOLLY STAGE FOR 49-
Angol cím Shounen Hollywood: Holly Stage for 49
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2014
Ismertető:
Előzmények
Bár maga a sorozat anime original, nem előzmény nélküli, hiszen egy light novelen alapszik. A regény a sorozat kezdete előtt 15 évvel játszódik, a szereplői rendszeresen feltűnnek a sorozatban, és van benne utalás a novel cselekményére is.
Történet
Mit tennél, ha egy nap eléd lépne egy jóképű, saját ügynökséggel rendelkező férfi és felajánlaná, hogy idolt farag belőled, mert látja benned a lehetőséget? Nos, történetünk egyik főhősével, a 16 éves Kazami Kakeruvel pontosan ez történik, és ő úgy dönt, nem szalasztja el ezt a kínálkozó alkalmat. így kerül a Harajukuban álló Hollywood Tokyo nevű színházba, ahol négy társával, Amaki Ikumával, Maiyama Shunnel, Sakeki Kirával és Tomii Daikival megalapítják a Shounen Hollywood nevű idolbandát, majd közösen indulnak el a bálvánnyá válás rögös útján az igazgató és a munkáját kiválóan végző, kicsit szigorú, azonban őket apai gondoskodással körülvevő menedzserük segítségével. A részek alatt szépen megismerkedhetünk a fiúkkal, kiderül, hogy miért akarnak idolok lenni, milyen kétségekkel küzdenek, hogyan élik meg a velük történteket, és belepillanthatunk az elődeik sorsába is, akik szintén Shounen Hollywood néven tündököltek, majd tűntek el egyik napról a másikra a színpadról. A kérdés, hogy vajon ennek az öt fiúnak sikerül más irányt szabnia a sorsnak vagy a történelem megismétli önmagát?
Vélemény
Felettébb érdekes sorozat ez. Végig úgy éreztem, hogy a készítők igazából maguknak csinálnak animét, nem a közönségnek, így nem is fektettek rá súlyt, hogy mindenáron népszerű legyen, ez pedig egyszerre volt előny és hátrány. Ami nagyon tetszett nekem, az egyrészt a történetvezetés, kicsit olyan regénybe illő volt, ahogy szőtte a sztorit. Lassú, elgondolkozós, töprengős, apró részletre kitérős, tele metaforákkal, belső monológokkal, és némi humorral. A részek sokszor olyanok voltak, mint egy kirakós darabjai, önmagukban kevesek, néha teljesen érthetetlenek, de egymás mellé rakva kiadta a képet, megmutatta, hogy igenis előre haladtak a szereplők. Másrészt, ami elvarázsolt, az a grafika, gyönyörű, ugyanakkor reális, a fiúk jóképűek, bishik, de nem babaarcúak, hanem valódi tizenévesek érzetét keltik, és az idősebb karakterek is felnőtteknek tűnnek.
Mindenképpen a sorozat jó pontjának tartom, hogy mind az öt srácot alaposan bemutatták. Az első pillanattól kezdve teljesen érezhető volt, hogy öt merőben más habitusú fiúról beszélünk, van köztük állandóan vidám, lelkes srác, korábban volt gyerekszínész, cinikus koravén és csendes megfigyelő alkat is, akiknek össze kell csiszolódniuk, össze kell érniük. Ráadásul a fiúk igazi tinik, bájosan esetlenek, olykor csintalanok, ám nem hibátlanok, vannak idegesítő vagy épp nem szimpatikus tulajdonságaik, amiken viszont az együtt töltött idő, valamint a megélt tapasztalatok sokat csiszolnak.
Mikor még csak a leírás jött ki, idolság, bishik, kicsit féltem tőle, hogy valami Uta no Prince-sama féle csillámpónis szörnyűség lesz, de szerencsére, ahogy talán már kiderült, teljesen más irányt vett, és a maga álmodozós módján az idolság kérdését sem csak a csillogás oldaláról közelíti meg. A realitás nem csak a grafikában, hanem a történetben is megmutatkozik, hiszen nem minden szép, vannak összetört álmok, csalódások, sebek, akár az öt főhős életében, akár a nagy elődökében, akikből sajnos eddig csak ízelítőt kaptunk.
Még egy dolog, örökösen visszatérő témám, a seiyuuk. Az öt főhős szerepére öt feltörekvő, fiatal színészt kértek fel: Ohsaka Ryota, Yamashita Daiki, Aoi Shouta, Kakihara Tetsuya és Ono Kensho a műsor sztárjai. Mellettük felbukkan Namikawa Daisuke, Sakaguchi Daisuke, Kishio Daisuke, Toriumi Kousuke, Hoshi Souichiro, Asanuma Shintaro, Horie Yui és sokan mások. Az openinget az öt főhős énekli, az ending meg folyamatosan változik, attól függően, hogy ki vagy mi volt a rész középpontjában.
Ajánlás
Talán a fentebb elhangzottakból kiderül, hogy ezt akár nevezhetném réteganimének is, biztos vagyok benne, hogy nem fog mindenkinek tetszeni. Bőven vannak hibái, magam is volt, hogy ráncoltam egy-egy megoldáson a szemöldököm, de ezzel együtt megszerettem a sorozatot, és kíváncsian várom, hogy a második évadban mi lesz a fiúkkal és választ kapunk-e több felmerült kérdésre.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész

 

CategoriesS