Show by Rock!! (2015)

Képtalálat a következőre: „Show by Rock!! ico”

Infó:

Eredeti cím SHOW BY ROCK!!
Angol cím Show by Rock!!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Év 2015.04.05 – 2015.06.21

Ismertető:

Idolság: régi és új vizeken…

Ennek a szónak a hallatán mindenkinek, aki animéket néz, csinos énekeslányok jutnak eszébe. Nem csoda, hiszen szinte az összes idol animének lány a főszereplője. A régebbi (úgy a 2010 előtti) idol animék abban tértek el az újaktól, hogy ott a‘valóságos’ sztáréletet mutatták be: egy kislány sztár akar lenni, és ennek érdekében egy csomó akadályt kell leküzdenie. Például riválisokat, betegséget és még sok ehhez hasonló dolgot. Ilyen példa a mindenki által jól ismert Skip Beat!, aKirarin Revolution vagy a Full Moon wo Sagashite.
Ám mostanában divattá vált, hogy az idol animék sztárjai eleinte átlagos lányok, ám egyszer csak belépnek egy mágikus világba, ahol valóságos helyszín helyett egy mágikus színpadon kell énekelniük és táncolniuk úgy, hogy először átváltoznak egy másik alakba (pont úgy képzeljétek ezt el, mint amikor Tsukino Usagi átváltozik Sailor Moon-ná). Erre példa a Pretty Rhythm vagy az Aikatsu.(Leszögezném, hogy ez nem minden újabb animére vonatkozik, hiszen ott van például a Love Live! is.)
Tehát ahogy látjuk, az idol műfaj eléggé sokat változott az évek során. Így már nyugodtan mondhatjuk, hogy az idol műfaj hamarosan átvált mahou shoujo-ba. Éppen még csak nem harcolnak szörnyekkel a szereplők. Vagy mégis?

Történet:

Hijirikawa Cyan egy félénk elsőéves középiskolás lány, akinek jó érzéke van a zenéhez és szeretne csatlakozni a zenei klubhoz. Egyszer szokásos játékát játssza az okostelefonján, és megkap egy ajándékot, egy úgynevezett “Stawberry Heart“-ot, ami egy rózsaszín gitár. De ahogy ez megtörténik, egy másik világba kerül, aminek a neve Tokyo Midi város, aholmindent a zene irányít. Az eredeti alakját is elveszti, egy macskalánnyá változik, ami super deformed alakban van és még cgi is ráadásul. Egyből észre is veszi, hogy nem csak ő néz ki ilyen furcsán, hanem mindenki valamilyen állat alakjában van jelen ezen a helyen. Ezután megjelenik a városban egy szörny, amit le kell győzni, mert különben elpusztítaná azt. Ekkor bukkan elő a Trichronika nevű fiúzenekar, akik akkor énekeltek, amikor Cyan a városba került, és szembeszállnak a szörnnyel.

Mi lesz ennek a vége? Vajon Cyan hazajut valamikor is? És egyébként is, mit keres ő ott? Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor nézzétek meg!

Kivitelezés:

Az alapgrafikája nem rossz, és ne ijedjetek meg, nem az egész sorozatban lesznek a szereplők cgi állatkák. A részek közben egyre több és több szereplő jelenik meg, köztük nagyon helyes fiúk is! Mivel zenés darabról van szó, a zenéje sem rossz. Nekem főleg az ending jön be. Egy ici-pici dráma is felbukkan benne, de az tényleg nagyon csekély.
Lényegében ez egy olyan darab, ami nem valami mély történettel operál, inkább csak a nézőt szórakoztatja a humorral és más egyébbel. Ettől eltekintve szerintem semmiképp sem sablonos, sőt, talán új divatot teremt majd az idol műfajban. A kibontakozása jó ahhoz képest, hogy tele van fanservice-szel. Valamint azt is fontos megemlíteni, hogy ez eredetileg egy ritmusos videojáték volt, ami 2013-ban jelent meg. Tehát az ilyenfajta játékoknak nem nagy a története, úgyhogy szerintem el lehet neki nézni, hogy fanservice-szel megspékelt.

Vélemény:

Én csak kíváncsiságból kezdtem bele, hiszen szeretem a rock-ot és az idolt, nem számítottam rá, hogy ilyen lesz. Mindenesetre ez teljesen új az idol műfajban eddig megjelent társainál. Aki szereti a rock zenét, a fantasyt és fanservice-t, az szerintem nyugodtan belekezdhet, mert csalódni nem fog.

KategóriákS