Sidonia no Kishi (2014)

Képtalálat a következőre: „Sidonia no Kishi png”

Infó:

Eredeti cím シドニアの騎士
Angol cím Knights of Sidonia
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014

Ismertető:

,,Azt szeretném, hogy Őrző pilóta legyél! Elfogadod?”

 

Háttér:

A Sidonia no Kishi vagy angolul Knights of Sidonia egy mecha animesorozat Tsutomu Nihei tollából. A Kodansha jelentette meg. A rendezői munkát Kobun Shizuno végezte. Az animációt a POLYGON PICTURES készítette.
Az anime 2014-ben debütált 12 résszel.

Történet:

Több mint ezer évvel ezelőtt, a gaunák, egy furcsa idegen faj, kik nem ismerték a kommunikáció semmilyen formáját, elpusztították a Földet. Az emberiség egy részének sikerült megszöknie, s egy hatalmas harci űrhajón, melyet Sidonia-nak neveznek, fenntartották fajukat. Sidonián az emberek újraalkották a kultúrájukat, ahol az emberek klónozása, ivartalan szaporodás, fotoszintézis és az emberi génmanipuláció mind általánosak. Főhősünk, Tanikaze Nagate egy fiatal fiú, aki lent, a hajó mélyében élt, nagyapja nevelte kiskora óta. Nagate nagyapja halála után a felszínre megy. Nem tud és nem ismer senkit-semmit. De egyvalamit mégis, képes használni a sidoniai fegyvereket, s a hajó kapitánya, Kobayashi tudja, hogy Nagate az emberiség új reménysége. Rábízzák, hogy vezesse a legendás egységet, a Tsugumorit. Nagate új barátokra is szert teszShinatose Izana és Midorikawa Yuhata képében. Ő és barátai az életüket teszik kockára a fronton a gaunák ellen, s együtt készülnek a Végső Csatára az emberiség túlélése érdekében!

Vélemény:

Az anime grafikája egészen különleges, az én tetszésemet teljesen elnyerte. A karakterek egyéni jellemmel rendelkeznek. Végigkövethetjük Nagate jellemfejlődését és beilleszkedését a sidoniai társadalomba. Láthatjuk hogyan küzdi le a kisebb-nagyobb akadályokat és miként győzedelmeskedik a gaunák felett.
A zenéje lenyűgöző, az opening az Angela, a kéttagú japán banda Sidonia c. száma, az ending pedig Kitamura Eri Tenohira -show- c. száma. Mindkettő remekül passzol az anime hangulatához.
Összességében egy remek animének tartom, befejezése folytatást követelő, amit idén (2015-ben) meg is kaptunk “Knights of Sidonia: Battle for Planet Nine” címmel, valamint egy moviet is tartogattak számunkra a készítők.
Bárkinek tudom ajánlani, aki szereti az űrben játszódó mecha sztorikat.

KategóriákS