Sin in the Rain (2006)

Eredeti cím
Angol cím Sin in the Rain
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 2006
Ismertető:
A Sin in the Rain története egy esős éjjelen, Tokióban kezdődik. Egy kábult lány, Kimura Yu botorkál az eső áztatta utcákon. Látszik rajta, hogy valami szörnyűséget élt át nem sokkal korábban, mert képtelen felfogni bármit is, ami a környezetében történik. Két züllött alak gyorsan le is csap a kiszolgáltatott lányra, kérdéseik hamar ráterelődnek az olyan témákra, mint “részeg vagy”, “egyedül vagy itt”, “nem akarsz kicsit pihenni nálunk”. Yu-t végül egy idegen menti meg, aki épp az utolsó pillanatban érkezik. Az illető egy magánnyomozó, Takamizawa Kyosuke, aki “épp” arra járt.

A lány elmeséli a magánnyomozónak, hogy mi történt vele, ami így kiborította. Kisgyermek korában egy nap az iskolából hazamenet holtan találta szüleit a fürdőszobában. Azóta is tanácsadásra szorul, ezért rendszeresen látogat egy Kanzaki nevű terapeutát. Legutóbbi beszélgetésük alkalmával viszont olyan fáradt volt, hogy elaludt, és mire felébredt, a nő is holtan hevert a padlón, épp mint szülei annak idején. Habár nem mondják ki, de az első számú gyanúsított Yu egyik volt iskolatársa, aki szerelmes volt a lányba, de az nem viszonozta érzelmeit. Mivel gyilkosság történt, így a rendőrök megjelennek Yu házánál is. Kyosuke-nek, a magánnyomozónak viszont van egy terve, hogyan kerítsék kézre az elkövetőt még a rendőrség előtt…

És akkor itt jönne az, hogy a többit majd megtudjátok, ha megnézitek az animét. Ezt sajnos mégsem mondhatom, mivel az ova első részét nem követte további epizód. Több helyen vol.1-ként jelölik ezt a részt, így valószínűleg lett volna folytatás, mégsem jelent meg több rész. Az első részben viszont csak a történet megalapozására és a főbb karakterek bemutatására volt idő, ezért a sztori még csak elindulni sem tudott. Az ES Entertainment-nek ez lett volna az első próbálkozása, de sajnos belebuktak. Jó kis krimi lehetett volna belőle, hisz titokzatos hangulata és remekül megrajzolt karakterei jót ígértek így elsőre.

 

KategóriákS