Sister Princess (2001)

Infó:

Eredeti cím シスター・プリンセス
Angol cím Sister Princess
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2001

Ismertető:

A Sister Princess egy rendkívül aranyos történetet dolgoz fel. Fiú főszereplőnk, Wataru Minakami közvetlenül az egyetemi felvételi eredményhirdetése előtt áll. Az első részben láthatjuk, amint barátaival nézik a felvételi listát, amelyen persze csak ő nincs rajta, a barátai viszont igen. Hazatérve szolgálója, Jiya azonban közli vele, hogy felvették a Star Gazers Hill West nevezetű egyetemféleségre, ami azonban egy szigeten van, Tokiótól meglehetősen távol. Ezt követően megjelenik 2 meglehetősen furcsa, ámbár fizikai erőnek hiányát nem szenvedő alak, akik némi szolid erőszakot foganatosítva Watarun elviszik őt a szigetre.

Wataru az első részben 4, majd a második részben még 8 (gyengébbek kedvéért összesen: 12) húgával találkozik. Mindegyik rendkívül eltérő egyéniség, életkoruk pedig az óvodástól az egyetemistáig terjed. Mindegyikük jó valamiben (pl: főzés, sportok, gigantikus robotok gyártása…). Általában sikerül valamibe belekeveredniük, amit aztán a lehető leghumorosabban oldanak meg. De az egész sziget valahogy furcsa, mintha lenne valami a háttérben…

A grafikát kiválónak nem mondanám, de mindenképp jó, a 2001-es készítésnek nagyjából megfelelő. A zenék eléggé eltaláltak, bár a tizensokadik rész után már kicsit egyhangú lett. Összességében szerintem elég jó lett a sorozat, szép, lezárt vége van, és a karakterek is kidolgozottak. Kifejezetten ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik röhögőgörcsben szeretnének meghalni.