Sister Princess (2001)

Képtalálat a következőre: „Sister Princess ico”

Eredeti cím シスター・プリンセス
Angol cím Sister Princess
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2001
Ismertető:
A Sister Princess egy rendkívül aranyos történetet dolgoz fel. Fiú főszereplőnk, Wataru Minakami közvetlenül az egyetemi felvételi eredményhirdetése előtt áll. Az első részben láthatjuk, amint barátaival nézik a felvételi listát, amelyen persze csak ő nincs rajta, a barátai viszont igen. Hazatérve szolgálója, Jiya azonban közli vele, hogy felvették a Star Gazers Hill West nevezetű egyetemféleségre, ami azonban egy szigeten van, Tokiótól meglehetősen távol. Ezt követően megjelenik 2 meglehetősen furcsa, ámbár fizikai erőnek hiányát nem szenvedő alak, akik némi szolid erőszakot foganatosítva Watarun elviszik őt a szigetre.

Wataru az első részben 4, majd a második részben még 8 (gyengébbek kedvéért összesen: 12) húgával találkozik. Mindegyik rendkívül eltérő egyéniség, életkoruk pedig az óvodástól az egyetemistáig terjed. Mindegyikük jó valamiben (pl: főzés, sportok, gigantikus robotok gyártása…). Általában sikerül valamibe belekeveredniük, amit aztán a lehető leghumorosabban oldanak meg. De az egész sziget valahogy furcsa, mintha lenne valami a háttérben…

A grafikát kiválónak nem mondanám, de mindenképp jó, a 2001-es készítésnek nagyjából megfelelő. A zenék eléggé eltaláltak, bár a tizensokadik rész után már kicsit egyhangú lett. Összességében szerintem elég jó lett a sorozat, szép, lezárt vége van, és a karakterek is kidolgozottak. Kifejezetten ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik röhögőgörcsben szeretnének meghalni.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákS