Sky Girls (2007)

Képtalálat a következőre: „Sky Girls ico”

Eredeti cím スカイガールズ (2007)
Angol cím Sky Girls TV
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2007
Ismertető:
2071-ben mechanikus cellák, azaz a FÉRGEK hirtelen megjelentek, és megkezdték az emberiség kiírtását. 2073-ra a FÉRGEK miatt az emberiség harmada elpusztult, és egy nemzetközi egyesült hadsereg jött létre. 2074-ben, amikor az emberek már nem tudták kezelni a helyzetet, eldöntötték, hogy tömegpusztító fegyvereket vetnek be. Ezzel sikeresen elpusztították a férgeket. Noha nem csekély árat fizettek érte. A nagyobb kontinensek szétcsúsztak, az Antarktisz eltűnt, a Föld fele a tengerbe süllyedt, és a harcképes katonák, nagyjából a 20 és 30 éves férfiak száma mintegy 90%-al csökkent. És 10 évvel később a hadsereg ugyan titkolja, de a FÉRGEK újra visszatértek, ezért titokban elindítják a Sonic Driver projektet. A Sonic Driverek a férgek ellen használható robotok, melyek el vannak látva a férgek elpusztításához szükséges fegyverekkel. Három pilótát választanak ki a vezetésükhöz, ők hárman lesznek a Sky Girl-ök:
Ichijo Eika (17): önkéntes pilóta gyors reflexekkel, szinte minden teszten 100%-osan teljesít, de nem igazán jön ki a “civilekkel” (másik két pilóta), így elég rideg és barátságtalan a csapat többi tagjával szemben.
Sonomiya Karen (16): ő egy zseni 170-es IQ-val, és remek szerelő is, de mindenkinek van szépséghibája, elég szégyenlős, ha fiúkkal kell beszélnie (amúgy ő a kedvenc karakterem a sorozatban)
Sakurano Otoha (16): a kard mestere, mindig vidám, de gyakran begurul, ha találkozik Ryohei Tachibanával, a szerelővel. Őket DNS alapján választották ki.
A történet felénél (a 11. résztől, bár az első részben is feltűnik) csatlakozik a csapathoz Elise von Dietrich (15), a Sonic Driver csapat legfiatalabb tagja, ő az egyetlen túlélője a Nyugat-Európai féregtámadásnak. Egy darabig nem jön ki a csapattal, főleg Eikával.
A sorozat egyharmadában nem sok minden történik, mivel csak később jelennek meg a férgek. Így az elején az események nagyrészt a csapat toborzásából és rengeteg edzésből állnak. A csapat lassan összeszokik, az ovából ismert személyek is megjelennnek, és Eika is apránként barátságosabb lesz. Aztán a 9. résztől kezdve megkezdődik az igazi harc…
Mivel ecchi, így nem maradhatnak ki a félreértéses helyzetek, a szerelem és az alap ecchi helyzetek (kinek van nagyobb melle, kinti melegvízű fürdő stb.). Az ova 9-10. rész körülre helyezhető el. A grafika az ovából ismert színvonal (talán a Sonic Driverek megvalósítása látványosabb), de 2007-es animeként nem nagy durranás. Az opening szerintem jó, az ending kicsit gyenge, a többi zene egész jól sikerült. Összegezve szerintem egy nagyon jó anime. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Online részek:
02. rész
09. rész part 1
09. rész part 2
10. rész part 1
10. rész part 2
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész part 1
21. rész part 2
21. rész part 3
22. rész part 1
22. rész part 2
23. rész part 1
23. rész part 2
24. rész part 1
24. rész part 2
25. rész
26. rész

 

CategoriesS