Slap Up Party: Arad Senki (2009)

Eredeti cím スラップアップパーティ −アラド戦記−
Angol cím Slap Up Party: Arad Senki
Egyéb cím(ek) 地下城与勇士 -阿拉德战记
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2009
Ismertető:
Keletkezés:
Az anime az ötletet egy koreai többszemélyes számítógépes játékból vette, melynek címe Dungeon & Fighter, melynek japán verzióját Arad Senkinek nevezték el.Előzmény:
Arad világában járunk, az itteni időszámítás 981. évében. Egy bátor csapat egy démon barlangjába indult, hogy elpusztítsa azt. Ez a démon egy furcsa vírust terjeszt a világban, aminek hatására néhány embernek démon szállja meg karját, és ha nem vigyáz, szétterjed egész testén, ő maga is démonná változik, és onnantól nincs visszaút. A négy főt számláló csapat megtalálja a démon fészkét, azonnal megtámadják, de nincs esélyük ellene. Egymás után pusztítja el a csapatot, amelynek tagjai egy öreg mágus, egy fiatal fiú, egy férfi (Akard), és egy nő (Roxy). Akardot a démon átszúrja, Roxy ezt nem tűrve feléleszti magában a démont. Ezzel sikerül legyőznie, de mint később kiderül, a démon kezére játszott. Halálával “Kazan átkozott fénye” szétterjedt a világon, ezzel felélesztve démonok hadait, és embereket megfertőzve. A csapat meghalt, Roxy szelleme pedig Akard kardjába szállt.
Történet:
Aradi időszámítás szerint 994-et írunk. 13 év telt el “Kazan átkozott fénye” óta, a világon démonok jelennek meg a sötétségben, és néhány embernek számkivetettként kell élnie eme átok miatt. Főhősünk is közéjük tartozik, Baron, aki egy Démon Lovag (így nevezték el az emberek azokat, akiknek kezét démon szállta meg). A birtokában van Akard kardja, melyben Roxy szelleme van, és együtt utaznak, hogy megleljék átkozott karjára a gyógyírt. Nehéz dolga van, mivel a legtöbb ember fél tőle és kerülik, de ez nem zavarja. Történetünk elején máris megismerkedik Capensissel, aki egy kissé beképzelt, de nagyon jól bánik a pisztolyokkal. Pár veszélyes helyzet után eldönti, hogy csatlakozik Baronhoz, és együtt indulnak tovább utazásukra. Persze ezzel nincs vége a szereplők listájának, eddig van egy kardforgatónk, és egy lövészünk. Aki némiképp ismeri az RPG-ket, az tudja, hogy ebből még nem jött össze a csapat, mellyel elindulhatnak ellenségeik ellen, ezért későbbiekben újabb partitagokra tesznek szert, mint például Ryunmei, egy harcművész, vagy Ixia, egy mágus. Így már készen áll a csapat, hogy elinduljon céljuk felé.
Vélemény:
Én meg vagyok elégedve eddig a sorozattal, a grafikája első ránézésre egy kicsit furcsa, de meg lehet szokni. Opening egész jóra sikerült, ending nekem kifejezetten tetszett, az egész ending RPG-jellegűen van elkészítve. Az egész történet hangulatán látszik, hogy RPG-ből készült, ami szerintem sokat dob rajta. Aki szereti a fantasy, kaland besorolású animéket sok humorral, ezt ne hagyja ki, nem fog csalódni benne.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákS