Slap Up Party: Arad Senki (2009)

Infó:

Eredeti cím スラップアップパーティ −アラド戦記−
Angol cím Slap Up Party: Arad Senki
Egyéb cím(ek) 地下城与勇士 -阿拉德战记
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2009

Ismertető:

Keletkezés:
Az anime az ötletet egy koreai többszemélyes számítógépes játékból vette, melynek címe Dungeon & Fighter, melynek japán verzióját Arad Senkinek nevezték el.

Előzmény:
Arad világában járunk, az itteni időszámítás 981. évében. Egy bátor csapat egy démon barlangjába indult, hogy elpusztítsa azt. Ez a démon egy furcsa vírust terjeszt a világban, aminek hatására néhány embernek démon szállja meg karját, és ha nem vigyáz, szétterjed egész testén, ő maga is démonná változik, és onnantól nincs visszaút. A négy főt számláló csapat megtalálja a démon fészkét, azonnal megtámadják, de nincs esélyük ellene. Egymás után pusztítja el a csapatot, amelynek tagjai egy öreg mágus, egy fiatal fiú, egy férfi (Akard), és egy nő (Roxy). Akardot a démon átszúrja, Roxy ezt nem tűrve feléleszti magában a démont. Ezzel sikerül legyőznie, de mint később kiderül, a démon kezére játszott. Halálával “Kazan átkozott fénye” szétterjedt a világon, ezzel felélesztve démonok hadait, és embereket megfertőzve. A csapat meghalt, Roxy szelleme pedig Akard kardjába szállt.

Történet:
Aradi időszámítás szerint 994-et írunk. 13 év telt el “Kazan átkozott fénye” óta, a világon démonok jelennek meg a sötétségben, és néhány embernek számkivetettként kell élnie eme átok miatt. Főhősünk is közéjük tartozik, Baron, aki egy Démon Lovag (így nevezték el az emberek azokat, akiknek kezét démon szállta meg). A birtokában van Akard kardja, melyben Roxy szelleme van, és együtt utaznak, hogy megleljék átkozott karjára a gyógyírt. Nehéz dolga van, mivel a legtöbb ember fél tőle és kerülik, de ez nem zavarja. Történetünk elején máris megismerkedik Capensissel, aki egy kissé beképzelt, de nagyon jól bánik a pisztolyokkal. Pár veszélyes helyzet után eldönti, hogy csatlakozik Baronhoz, és együtt indulnak tovább utazásukra. Persze ezzel nincs vége a szereplők listájának, eddig van egy kardforgatónk, és egy lövészünk. Aki némiképp ismeri az RPG-ket, az tudja, hogy ebből még nem jött össze a csapat, mellyel elindulhatnak ellenségeik ellen, ezért későbbiekben újabb partitagokra tesznek szert, mint például Ryunmei, egy harcművész, vagy Ixia, egy mágus. Így már készen áll a csapat, hogy elinduljon céljuk felé.

Vélemény:
Én meg vagyok elégedve eddig a sorozattal, a grafikája első ránézésre egy kicsit furcsa, de meg lehet szokni. Opening egész jóra sikerült, ending nekem kifejezetten tetszett, az egész ending RPG-jellegűen van elkészítve. Az egész történet hangulatán látszik, hogy RPG-ből készült, ami szerintem sokat dob rajta. Aki szereti a fantasy, kaland besorolású animéket sok humorral, ezt ne hagyja ki, nem fog csalódni benne.

KategóriákS