Slayers Movie 1 (1995)

Képtalálat a következőre: „Slayers:png”

Infó:

Eredeti cím 劇場版スレイヤーズ/

japán
Angol cím Slayers: The Motion Picture
Egyéb cím(ek) Slayers Perfect, Slayers Movie 1
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 1995

Ismertető:

Előszó:
A legelső Slayers movie és talán egyben a legjobb is. Ebben a filmben ismerhetjük meg először Nagát. Az extrém kinézetű, hangos kacajú, pénzéhes boszorkát, aki Lina nagy riválisának tartja magát. Megtekintéséhez nem feltétlen fontos a sorozatok ismerete, de ajánlott.

Történet:
Lina épp a tengerpart felé tart, mikor néhány bandita köt belé. Lina persze seperc alatt elintézi, majd kifosztja őket. De a banditák nem törődnek bele vereségükbe, hanem felbérelik Nagát, hogy intézze el Linát. De mikor megtudja, hogy megbízói gonosztevők, Lina mellé áll és ismét a banditák húzzák a rövidebbet. Naga talál náluk néhány hajójegyet, ami Mipross szigetére szól, majd elráncigálja Linát a szigetre.

Útközben a hajón Linának fura látomása támad. Egy öregember jelenik meg neki. A szigetre megérkezve rögtön bele is köt Lináékba néhány harcos. De nem ők az egyetlenek. Lináékat sorra támadják meg különféle alakok. Ráadásul a furcsa öreg is, akit Rowdy Gabriev-nak hívnak, folyton folyvást megjelenik Lina álmaiban. Lina és Naga egyik támadójukat foglyul ejtve elmennek a sziget királyához, hogy elpanaszolják sérelmeiket. Mikor a király meghallja Lina nevét, rögtön a segítségét kéri. Ugyanis a szigeten démoni erők tevékenykednek. Némi anyagi rábeszélés után Lina belemegy a segítségbe.

(Figyelem! A következő bekezdés spoilert tartalmaz!)

Útközben a sziget szörnyű múltjára is fény derül. Joyrock, a szörny, 100 évvel ezelőtt démonaival kiirtotta a sziget elf lakosságát. A Linának állandóan megjelenő öreg is emiatt zaklatja őt folyton, hogy segítsen neki megváltoztatni a sziget múltját. A démonok rejtekhelyére elérve kiderül, hogy a démonok vezetője és aki a Lináékat megtámadó embereket is irányította, maga Joyrock, aki 100 év után visszatért a szigetre…

Vélemény:
Talán a legjobb történettel rendelkező Slayers movie, ami valaha készült. A rajzolása nagyon szép, látszik hogy sokat dolgoztak rajta. Hibája csupán annyi, mint az utána készült többi Slayers movie-nak is, a történetet egy órába próbálja belesűríteni. Ami bár sikerül, de az anime így egy kicsit gyors lefolyásúvá válik. Ajánlható minden Slayers rajongónak.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?