Slayers Movie 1 (1995)

Képtalálat a következőre: „Slayers:png”

Infó:

Eredeti cím 劇場版スレイヤーズ/

japán
Angol cím Slayers: The Motion Picture
Egyéb cím(ek) Slayers Perfect, Slayers Movie 1
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 1995

Ismertető:

Előszó:
A legelső Slayers movie és talán egyben a legjobb is. Ebben a filmben ismerhetjük meg először Nagát. Az extrém kinézetű, hangos kacajú, pénzéhes boszorkát, aki Lina nagy riválisának tartja magát. Megtekintéséhez nem feltétlen fontos a sorozatok ismerete, de ajánlott.

Történet:
Lina épp a tengerpart felé tart, mikor néhány bandita köt belé. Lina persze seperc alatt elintézi, majd kifosztja őket. De a banditák nem törődnek bele vereségükbe, hanem felbérelik Nagát, hogy intézze el Linát. De mikor megtudja, hogy megbízói gonosztevők, Lina mellé áll és ismét a banditák húzzák a rövidebbet. Naga talál náluk néhány hajójegyet, ami Mipross szigetére szól, majd elráncigálja Linát a szigetre.

Útközben a hajón Linának fura látomása támad. Egy öregember jelenik meg neki. A szigetre megérkezve rögtön bele is köt Lináékba néhány harcos. De nem ők az egyetlenek. Lináékat sorra támadják meg különféle alakok. Ráadásul a furcsa öreg is, akit Rowdy Gabriev-nak hívnak, folyton folyvást megjelenik Lina álmaiban. Lina és Naga egyik támadójukat foglyul ejtve elmennek a sziget királyához, hogy elpanaszolják sérelmeiket. Mikor a király meghallja Lina nevét, rögtön a segítségét kéri. Ugyanis a szigeten démoni erők tevékenykednek. Némi anyagi rábeszélés után Lina belemegy a segítségbe.

(Figyelem! A következő bekezdés spoilert tartalmaz!)

Útközben a sziget szörnyű múltjára is fény derül. Joyrock, a szörny, 100 évvel ezelőtt démonaival kiirtotta a sziget elf lakosságát. A Linának állandóan megjelenő öreg is emiatt zaklatja őt folyton, hogy segítsen neki megváltoztatni a sziget múltját. A démonok rejtekhelyére elérve kiderül, hogy a démonok vezetője és aki a Lináékat megtámadó embereket is irányította, maga Joyrock, aki 100 év után visszatért a szigetre…

Vélemény:
Talán a legjobb történettel rendelkező Slayers movie, ami valaha készült. A rajzolása nagyon szép, látszik hogy sokat dolgoztak rajta. Hibája csupán annyi, mint az utána készült többi Slayers movie-nak is, a történetet egy órába próbálja belesűríteni. Ami bár sikerül, de az anime így egy kicsit gyors lefolyásúvá válik. Ajánlható minden Slayers rajongónak.