Softenni (2011)

Eredeti cím そふてにっ
Angol cím Soft Tennis
Egyéb cím(ek) Softenni! The Animation
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
Az anime az azonos című manga alapján készült, amit Azuschi Ryo írt és rajzolt. A mangát 2008-ban kezdték el kiadni a Comic Blade című magazinban és még mindig fut. Az animét a Xebec kezdte el készíteni 2011. áprilisa és júniusa között, és 12 részes lett, később pedig a Blu-Ray lemezeken megjelent a szokásos specialokkal.

Történet:

6 főszereplőnk van: Harukaze Asuna, Sawanatsu Kotone, Akiyama Chitose, Fuyukawa Kurisu, Elizabeth Warren és az edzőjük, Mishimagi You. Ők így együtt alkotják a középiskolájuk Soft tenisz klubját. A történet a mindennapi klubtevékenységüket meséli el, rengeteg ecchivel és vígjáték elemmel.

Szereplők:

Harukaze Asuna: Ő az első szereplő, akit megismerünk. Hatalmas fantáziával rendelkezik és nagyon perverz. Szeret perverz dolgokról fantáziálni (főleg Kotone-val a középpontban).

Sawanatsu Kotone: Hatalmas harci kedvvel rendelkező lány, aki ha feltüzeli magát, mindent belead. Szerelmes az edzőjükbe, de ezt még magának sem akarja bevallani.

Akiyama Chitose: Ő a klub elnöke és mégis ő az, aki sehogy sem képes el találni a labdát. Imád enni.

Fuyukawa Kurusu: A csapat egyik legcsendesebb tagja, de mégis nagyon tehetséges. Imád különféle jelmezeket felvenni.

Elizabeth Warren (Eri-chan): Angliából költözött Japánba, és ez észrevehető is a beszédstílusán. Kiskorában Mishi megígérte neki, hogy elveszi feleségül és ezt igyekszik is betartatni a férfival. Nem is titkolja, hogy szerelmes belé.

Mishimagi You: Mint kiderült, fiatal korában nagyon tehetséges játékos volt és sok fontos versenyt is megnyert. Sajnos nem szerepel túl sokat.

Vélemény:

A grafikára nem lehet túl sok panasz. A szereplők szépen kidolgozottak, az egyetlen, ami zavarhat néhány embert az, hogy a háttereket nem dolgozták ki, elég nagy vonalakban ábrázolják, amit ábrázolniuk kell.
A hangokat is eltalálták. Seiyuu-k tekintetében elég sok híresebb seiyuu-t alkapmaztak (pl.: Chitose: Itou Shizuka vagy Kotone: Kitamura Eri) és mindenki olyan hangot kapott, ami illik hozzá, szerény vélemény szerint Eri-chan szinkronhangja, Yahagi Sayuri nagyon jó munkát végzett.
Az opening és az ending is egy-egy pörgősebb szám, és mindkettő 100%-osan illik az animéhez.
Összességében egy kellemes ecchi animét kapunk, ahol minden a soft teniszről szól. Kellemes kikapcsolódás lehet a műfaj kedvelőinek, de senki se várjon tőle magasröptű gondolatokat.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákS