Sonic X (2003-05) (magyarul)

sonic-x-514f20a426737

Infó:

japánEredeti cím ソニック X
Angol címAngol cím Sonic X
Magyar címMagyar cím Sonic X
Egyéb cím(ek) Sonikku X
Besorolás anime, TV
Hossz 78 rész
Dátum 2003 – 2005

Ismertető:

Sonic és barátai megtámadják Dr. Eggman bázisát, hogy visszaszerezzék tőle az ellopott Káosz Smaragdokat. Erre a támadásra azonban a doktor is fel volt készülve. Már majdnem sikerül nekik visszaszerezni a smaragdokat, mikor egy meghibásodott gép létrehozza a Káosz Kontroll-t, ami a Földre juttatja a társaságot.

Sonic, Amy, Tails, Cream, na meg a kicsi Chao újdonsült barátjuknál, Chris-nél lelnek új otthonra, majd innen veszik fel a harcot a gonosz Dr. Eggman és mindenre elszánt robotai ellen. Céljuk, hogy összegyűjtsék mind a 7 Káosz Smaragdot, melyek segítségével talán hazajuthatnak saját világukba…

A sorozat három vagy négy külön történetre bontható, melyek során számos új helyszínt járnak be hőseink, új barátokra tesznek szert, de ellenségiek száma is gyarapodik (valamint feltűnik egy új rivális Shadow személyében).

A grafika egészen jóra sikerült, de elég könnyen észrevehető benne a számítógépes animáció. A háttérzene nekem nem igazán jött be, lehetett volna egy kicsit finomítani rajta. Mindent összevetve egy egészen jó anime sikeredett belőle és bátran ajánlom minden korosztály számára.

Még hozzátenném, hogy Sonic-kal nem csak animében találkozhatunk, hanem világhírű a konzol játékok terén is, a SEGA legismertebb figurája, minden japán kedvence. Akinek van valamilyen konzolja, ne habozzon, próbálja ki Sonic-ot, nagyszerű és “elsöprő erejű” kalandban lesz része.

KategóriákS