Sora no Manimani (2009)

Képtalálat a következőre: „Sora no Manimani png”

Infó:

Eredeti cím 宙のまにまに/

japán
Angol cím At The Mercy of The Sky
Egyéb cím(ek) Chuu no Manimani, Manimani
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2009

Ismertető:
Az alaptörténetről:
Mit szólnál, ha életed legnagyobb félelmével futnál össze új iskolád falai között? Főhősünkkel, Ooyagi Saku-val pontosan ez történt. A középiskolás fiú élete során már nagyon sok helyen lakott szülei munkája miatt, ezért igazán barátokat sem tudott szerezni, és szinte senki sem emlékszik rá. De a városba, ahova hét év után visszatért, hogy elkezdhesse tanulmányait, várja valaki, aki maga az “ördög”. Legalábbis Saku szerint, hiszen a lány, Akeno Mihoshi- Mii-chan megkeserítette a fiú életét. Saku inkább a könyveket bújta, minthogy kint játsszon a többi gyerekkel, de felettük lakott Mii-chan, aki a fiú könyveit ellopva kicsalogatta főhősünket a szabadba. Mihoshi odavan a világűrért csakúgy, mint annak idején apukája. Szeret a csillagos ég alatt játszani, és szegény Saku-t is belerángatja minden őrültségbe. Viszont történt egy kis baleset, Mii-chan leesett egy fáról, Saku pedig a megmentése közben eltörte a karját. Az incidens után Sakuék újra elköltöztek, és a fiú már azt hitte, sosem fog találkozni élete megkeserítőjével. De tévedett, ugyanis egy iskolába kerülnek. Mii-chan természetesen azonnal felismeri gyerekkori barátját, Saku legnagyobb bánatára. Hiába próbálja kerülni a lányt, az állandóan a nyakában lohol és ráveszi, hogy csatlakozzon a most alapított klubjukba, az Asztronómia klubba. A klub tagjai még: Yarai Sayo, Roma Takeyasu (aki mindig vért köpdös, ezzel elijesztve mindenkit). De van egy kis bibi, ugyanis egy klub működéséhez 5 ember szükséges. Szerencséjükre később csatlakozik egy nagyon népszerű lány is, Makita Hime, aki fülig bele van zúgva osztálytársába, Sakuba. Az anime ezekről a fiatalokról, és természetesen a klubtevékenységekről szól.

A keletkezésről:
A Sora no Manimani egy kevésbé híres mangából készült, amit 2006 óta ad ki Kashiwabara Mami. A manga az Afternoonmagazinban jelent meg, és eddig összesen 6 kötet érhető el a boltok polcairól.

Végszó:
Egy nagyon kellemes kis anime, ami nekem először a Nodame Cantabile-t juttatta eszembe. A zenék is aranyosak, a grafika viszonylag egyszerű, de megfelel a 2009-es elvárásoknak. Hogy mi fog kisülni ebből az őrült vígjátékból? Nézzétek meg és megtudjátok, sőt, a kellemes kikapcsolódás mellett még asztronómiai kifejezéseket és a világűrrel kapcsolatos dolgokat is megtanulhattok. Jó szórakozást!

KategóriákS

Vélemény, hozzászólás?