Soredemo Sekai wa Utsukushii (2014)

Képtalálat a következőre: „Soredemo Sekai wa Utsukushii png”

Infó:

Eredeti cím それでも世界は美しい
Angol cím Still World is Beautiful
Egyéb cím(ek) The World is Still Beautiful
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014

Ismertető:

Az anime Dai Shiina jelenleg is folyó mangasorozata alapján készült.

Történet:


Nike Lemercier, az Eső Hercegség hercegnője akarata ellenére kényszerül feleségül menni a Nap Királyság hírhedt uralkodójához (ezt nővérei egy igen komoly kő-papír-olló csatában döntötték el). A királyról, akit ugyan egyikük sem látott még, rémhírek keringenek az Eső hercegségben, azt tartják róla, hogy egy kegyetlen szörnyeteg.
Történetünk ott kezdődik, mikor Nike a Nap Királyság partjaihoz ér, és a fentiek miatt érthető, hogy nem túl nagy lelkesedéssel várja a találkozást. 

A Nap Király palotájához érve azonban hatalmas meglepetés éri; I. Livius, a király, nem kénkövet okádó démoni szörnyeteg, hanem legnagyobb megdöbbenésére egy gyerek. Legalábbis külsőre csak egy helyes, fiatal fiú, akiről azonban hamar kiderül, hogy fiatal kora ellenére kegyetlen és tapasztalt uralkodó, aki az embereket játékszernek tekinti. (Livius egyébként engem folyamatosan egy szemkötő nélküli Cielre emlékeztetett a Kuroshitsuji-ból.)

A király első találkozásuk alkalmával rögtön előadásra kényszeríti Nikét – a hercegnőnek ugyanis van egy különleges képessége; uralni tudja az elemeket, és énekével esőt tud fakasztani. Ez a Nap Királyságban hatalmas szenzáció, mivel ott az esőt, mint olyat, nem ismerik. Érthető tehát, hogy a király is kíváncsi a mutatványra. Nike megtagadja a király parancsát, mondván, hogy az esőcsinálás nem egy cirkuszi látványosság, hanem szent szertartás. Így a gyerekkirály, aki nincs hozzászokva, hogy ellentmondjanak neki, azonnal börtönbe is záratja a lányt. Azt azonban elismeri, hogy Nike meglehetősen szórakoztatja. 

Nike és Livius mindketten rendkívül makacs, önfejű karakterek; az ő kis privát csatáik, valamint a kor- és magasságkülönbség sok konfliktus és humor forrása. A történet tulajdonképpen kettejük kezdetben csak névleges házasságának igazi bensőséges kapcsolattá való fejlődéséről szól.

Karakterek:


Nike karaktere kifejezetten szerethető. Végre egy vagány, céltudatos és mégis hihetetlenül jószívű, nyafogás- és hisztimentes lány történetét követhetjük nyomon, ami igazi felüdülést jelent. Livius koravén karaktere is izgalmasan alakul; az először hideg és kegyetlen fiú Nike hatására fokozatosan válik nyitottá a világ legapróbb szépségeire és nyílik meg a lány és a külvilág felé. Őt is nagyon lehet kedvelni, bár a néhány évvel korábbi sötét énjére (amire csak egy-két izgalmas flashback utalást kapunk) véleményem szerint szánhattak volna egy kicsit több időt az alkotók. 

Ami kissé zavaró lehet, az az, hogy bár az animéből ezt nem tudjuk meg, de a mangából kiderül, hogy Livius 15 éves. Ehhez képest a karaktert elnézve körülbelül egy 10 éves kisfiúra tippelnék, ettől néha kényelmetlenül érezheti magát az ember a bensőségesebb jeleneteket nézve. Tény, hogy Livius egyértelműen nem az a megszokott shoujo bishounen, akihez az ilyen történeteknél hozzászoktunk.

És az anime pont ettől érdekes. A történet kedves, magával ragadó, bár igazából nem a sztorin, hanem a szereplőkön, és a jellemfejlődésükön van a hangsúly. 

Szórakoztató mellékszereplőkben sincs hiány; nekem személyes kedvencem Bard, Livius idióta szoknyavadász bishi nagybátyja, valamint Neil, a szigorú és kimért, de a főhősök sorsát a szívén viselő komornyik.

Vélemény:


A grafika véleményem szerint egy 2014-es animéhez képest lehetne szebb is, bár ezen hamar túltettem magam, mert magával ragadott a történet és a karakterek szerethetősége.

Az opening és az ending egy shoujo animének megfelelően kedves, lányos, bár az endingbe vegyített fanservice kissé zavarba ejtő lehet. 

Lényeg a lényeg, aki egy romantikus, kedves és vicces, bár a megszokottól kissé eltérő történetre vágyik, annak mindenképpen ajánlom ezt a sorozatot. Mert ahogy a cím is mondja:

“Az élet mégiscsak gyönyörű.”

KategóriákS