Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor – Heaven and Earth (2010)

Infó:

Eredeti cím 蒼穹のファフナー Dead Aggressor HEAVEN AND EARTH
Angol cím Fafner: Heaven and Earth
Egyéb cím(ek) Fafner Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2010

Ismertető:

Előszó
2004-ben kezdték el adni a sorozatot, amit később 2005-ben követett egy előzményeket feldolgozó különkiadás, és most 2010-ben adták ki a filmet, ami a sorozat utáni eseményeket dolgozza fel. Nem ajánlom a megtekintését az előzmények ismerete nélkül!

Történet
Két évvel később az utolsó csata után járunk, ami békét hozott egy időre a Tatsumiya-szigeten élők számára. Annak ellenére, hogy most már mind két oldalon sokan nem akartak harcolni, még mindig folytatódott a háború.

Az emberek élték tovább az életüket, megbánással vagy anélkül, de folytatták a mindennapjaikat. Kazuki különleges ereje miatt túlélte az asszimilációs jelenséget, de majdnem teljesen megvakult. Viszont tovább él benne a remény, hogy barátja Soushi visszatér a szigetre. Megszületik Yumiko Toomi és Michio Hino természetes úton megfogant gyermeke, Miwa Hino. Sakura Kaname nem teljesen, de felépült az asszimilációs jelenségből. A sziget új magja fejlődik, de a fejlődése alatt bizonyos funkciói nem működnek tökéletesen, így az emberek nincsenek teljes biztonságban. A fájdalmas emlékek megtörik az emberi lelket és nem hagyja szabadulni a múlttól. Az emberek többsége így él…

De a fesztivál estéjén egy hajó sodródik Tatsumiya-sziget partjára. Kazuki reméli, hogy a barátja tér vissza hozzá, de a hajón nem volt senki, csak egy “mag”. A mag neve Kurusu Misao, és a hajót követve ismét megtalálja a szigetet az ellenség, és a gyerekeknek újra harcolniuk kell. Kurusu Misao később felébred, és különös dolgokról kezd el beszélni az embereknek. Véget akar vetni a háborúnak és az emberekkel együtt akar harcolni. De vajon lehetséges ez egyáltalán? Élhetne békében két faj egymás mellett miután ennyi fájdalmat okoztak egymásnak? Talán az ilyen nagy kérdésekre nem igazán kapunk választ, de arra talán igen, hogy az ember nagyon messzire is eljuthat, de mindig csak egyetlen hely lesz az életében, ahová visszatérhet… ahová vissza kell térnie.

Egyéb
A filmet 2010. december 25.-én adták le a mozikban, a dvd elég sokat váratott magára, 2011 októberében került kiadásra. A rajongók már nagyon várták a filmet. A grafika sokat fejlődött, bár az eredeti sorozat a korát tekintve is bámulatosan gyönyörű, akkor gondolhatjuk, hogy 2011-ben ez messze felülszárnyalja. A zenéjét továbbra is Angela szerzi, és csodálatos hangja ékesíti a történet minden pillanatát, legyen az drámai, szívszaggató pillanat vagy örömteli találkozás.

Vélemény
Nagyon vártam ezt az új filmet és sokan voltunk még így ezzel. Ezúttal nem szeretném az egekbe magasztalni a filmet. Gondolom, mindenkit máshogy érint ennyi idő után, így még én se tudom tökéletesen megfogalmazni az érzéseimet a filmmel kapcsolatban. Nem tudom, hogy tekinthető-e befejezésnek (a fent már megfogalmazott kérdések miatt), de nyitva hagyta a folytatás lehetőségét. Úgy gondolom, az az egy biztos, hogy felejthetetlen az egész történet!