Soul Eater Not! (2014)

Képtalálat a következőre: „Soul Eater Not! ico”

Infó:

Eredeti cím ソウルイーターノット!
Angol cím Soul Eater Not!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014

Ismertető:

A Soul Eater Not-ot tekinthetjük a Soul Eater előtörténetének is, de csak olyan szempontból, hogy felvázolja a Soul Eater alaptémáját, de hangulata eltér az elődjétől. Felbukkannak a Soul Eater-es szereplők is a szokásos stílusukkal együtt.

Szereplők

Harudori Cugumi: Fegyver. Normál családból származik, könnyen mások személyisége mögé lát, de saját sorsával és döntéseivel hadilábon áll.

Tatane Meme: Fegyvermester/Technikus. Szintén átlagos családból származik. Olyan személyiség, aki mindenben benne van, de mégsem emlékszik semmire.

Anya Hepburn: Fegyvermester/Technikus. Királyi család sarja, ennélfogva tipikus hercegnői viselkedéssel rendelkezik, és folyton az ellenkezőjét állítja, mint amit érez.

Történet (Spoiler veszély!)

A történet azzal kezdődik, hogy Cugumi lába egy kisebb incidens után fegyverré változik. Az eset után hamar Halál városban találja magát a többi elsőévessel együtt, többek közt Tatane-val és Anya-val. Az első napon máris megismerhetik az Akadémia hangulatát és felbukkan pár rég látott arc is: Soul Eater, Maka Albarn, Black Star (aki egyből autogramot kínál hatalmasságát hirdetve) és Nakacukaszi Cubakival (a Thomson nővérek, Liz és Patty, Kiddel együtt csak később hozzák a formájukat). Az Akadémia diákjaiként vágnak bele egy új kezdetbe és gyűjtenek tapasztalatokat diákokként és bajtárssakként is. Hármójuk barátokká kovácsolódását mutatja be az anime, miközben az iskolai élet zajlik: rendezvények, vásárok, küzdelmek. A háttérben egy boszorkány mesterkedését is megfigyelhetjük, hisz Soul Eater-hangulatot csak boszorkány ármánykodással és küzdelemmel lehet igazán Soul Eateres-sé tenni. A történetben kicsit jobban megismerjük a régi szereplőket és fény derül Sid Barett tanár úr halálának körülményeire is.

Személyes vélemény:

Aki még egyik animét se látta (Soul Eater vagy a Not), annak azt ajánlom, hogy először a Soul Eatert nézze meg és utána a Not-ot. Mert mind a hangulatát, mind a hosszát figyelembe véve a Not inkább amolyan levezető lágyabb hangulati világa miatt és témáját tekintve is. Stílusát tekintve remekül keveredik a shoujo, a shounen és az ecchi (néhol kicsit erőltetett szituációkban) rengeteg humorral fűszerezve.

Aki látta a Soul Eatert, az készüljön fel arra, hogy itt főleg az iskolai élet dominál. A Not rövidsége miatt egyetlen “fő” ellenség van benne, akivel az utolsó részben “küzdenek” meg.

Személy szerint nekem tetszett az anime és azoknak, akik kedvelik az effajta keveredést és változtatásokat, tudom ajánlani.

KategóriákS