SoulTaker (2001)

 

soult

Infó:

 

Eredeti cím

The SoulTaker -魂狩-
Angol cím SoulTaker
Egyéb cím(ek) Soul Taker
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2001

Ismertető:

Date Kyosukét a sorozat első részének első jelenetében saját édesanyja leszúrja. Kicsivel később viszont feltámad, és az élete is gyökeresen megváltozik.

Kyosuke persze sosem volt átlagos fiú. Mutánsnak született, feltámadása után nem sokkal pedig ereje is felébred. A SoulTaker nevű mutáns lénnyé képes átváltozni, és ebben a formájában hatalmas ereje van.

Két szervezet is a nyomába ered. A Hospital, amely begyűjti a mutánsokat, hogy kísérletekhez használja fel őket, valamint a Kirihara Csoport, akiknek célja kezdetben ismeretlen (nem írom le, hogy mi, majd meglátjátok).

Kyosuke ráébredve erejére úgy dönt, hogy a gyengébb mutánsoknak fog segíteni, valamint felkutatja ikerhúgát, Runát. Húga képessége viszont az, hogy veszélyhelyzetben új mutánst tud teremteni a sejtjeiből, így lényegében a mutánsok jó része Runából született, így bizonyos értelemben mind Kyosuke húga.

A dolgok persze szép lassan kiderülnek. A mutációt egy elszabadult vírus idézte elő, melyet Kyosuke nagyapja készített, hogy megmentse lánya, Kyosuke anyjának életét.

A történet elég összetett, ezért nem is térek ki a részletekre. A sorozat mondanivalója az emberi lét körül forog. Hogy ki tekinthető embernek, mi is az az ember, és hogy mi választja el az embert az ördögtől (más nézőpontból: az ember miért maga az ördög megtestesülése).

Az anime színvilága eléggé sötét, kontrasztos, néhol a színeket tulajdonképpen egy-egy szín árnyalatai képviselik. A cselekmény néhol nehezen követhető (voltak olyan részek, ahol nem tudtam eldönteni, hogy az adott szereplő hogy került oda), de a sorozat végére teljes egésszé áll össze. Az utolsó néhány rész eszmefuttatása pedig nagyon érdekes. A komolyabb stílus kedvelőinek ajánlom, habár bővelkedik akciójelenetekben is.

KategóriákS