Speed Grapher (2005)

Képtalálat a következőre: „Speed Grapher png”

Infó:

Eredeti cím スピードグラファー
Angol cím Speed Grapher
Egyéb cím(ek) SPEED GRAPHER
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2005

Ismertető:

Tíz évvel a Bubble háború után járunk. Az egész világon még sosem látott méreteket ölt a gazdagok és szegények közti szakadék, ami sok, nem várt következményekkel jár…

A gazdagok meg sem próbálnak segíteni az elnyomott népen, a leggazdagabbak bármit megkapnak… még emberi életeket is. És ez alól Tokió sem kivétel. A korrupt és fényűző városban dolgozik a láncdohányos fotós, Saiga. Sajnos útlevelét elhagyva kénytelen Tokióban maradni, és hamar megismerkedik a Roppongi Club nevezetű hellyel, a város vöröslámpás negyedében. Ekkor találkozik a klub “sztárjával”, egy helyes, szabadságra vágyó kislánnyal, Kagura-val, aki rögtön a fotós segítségét kéri.

A klub lényege, hogy csak nagyon kevesen kerülhetnek be, melynek célja az adatgyűjtés a korrupt gazdagokról. Ha valaki csatlakozik a klubhoz, különleges képességei lesznek. Ennek vezetője Tokió egyik leggazdagabb embere, a kegyetlen Suitengu.

Kagura-val való találkozásától Saiga-ban felébred különleges képessége: ha a lány megcsókolja őt, és valamit egyszer lefotóz, akkor az felrobban. Kagura mindössze annyit kér a fotóstól, hogy hadd legyen szabad ebben a velejéig romlott világban, és persze a fotós segít majd neki ebben…

A történetről ennyit árulok el mindössze, mivel ez egy annyira jó sorozat, hogy kár is lenne lelőnöm valami poént. Egy kicsit groteszk világban játszódó sci-fi, ami gyönyörű szépen van megrajzolva, és felejthetetlen zenei alapokat hallhatunk benne, mint például a Duran Duran: Girls on film című dalát az openingben. Legjobban úgy tudnám jellemezni, mintha összegyúrták volna az Elfen Lied-ot és a Cowboy Bebop-ot egy nagyon jó sztorival és misztikus világgal megfűszerezve.Mivel az animében elég sok a véres jelenet, természetesen nagyon fiataloknak nem ajánlott, de amúgy mindenkinek ki kell próbálnia, nem veszít vele semmit.

KategóriákS