Spriggan (1998)

Infó:

Eredeti cím スプリガン
Angol cím Spriggan
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1998

Ismertető:

Noé bárkája! E szó hallatán mindenkinek a Biblia vagy a régi hittanórája jut az eszébe. A Spriggan című animében pedig a Noé bárkája van a középpontban. Ugyanis hosszas keresgélés után rálelnek a bárkára az Ararát hegyen. Az ARCAM szervezet ezeket az ősi civilizációkat védik és titkolják a világ elől. De sajnos a Noé bárka által kibocsátott hatalmas energiát egy másik szervezet is észrevette, akiknek az élén egy furcsa kisfiú áll, akinek persze természetfölötti ereje van. De az ARCAM ezen szervezetek ellen használják a Spriggan-okat. A Sprigganok olyan elit katonák, akik biológiai úton fel vannak erősítve. Így erejük, gyorsaságuk, reflexük az átlagembernél sokkal jobb. Ominae, az anime főszereplője is egy ilyen katona. Már gyerekkora óta gyilkosságra nevelték (miután persze a szülei meghaltak). Az egyik ilyen akció közben megöl egy házaspárt hidegvérrel. Ettől kezdve megváltozik és az egész egységet legyilkolja. Nem sokkal később csatlakozik a már fent említett ARCAM szervezethez.

Nekem ez az anime nagyon tetszett. Főképp ahogy a Noé bárkáját ábrázolták. Félelmetesen jó volt! Az akciók ebben a filmben igen látványosak lettek. Ehhez fogható akciókat nem igen lehet látni animékben. A zenéjét én átlagosnak mondanám. Illik a filmhez és ez itt a lényeg.

Aki teheti, az nyugodtan nézze meg ezt az animét. Szerintem nem fogja megbánni. Na persze aztán ne vitatkozunk a hittan tanárral, hogy milyen is volt valójában Noé bárkája.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét