Starry☆Sky (2010-11)

Eredeti cím スタ☆スカ
Angol cím Starry☆Sky
Egyéb cím(ek) Sta☆Ska, Suta☆Suka
Besorolás anime, ONA
Hossz 26 rész × 11 perc
Dátum 2010.12.23 – 2011.06.16
Ismertető:
Yahisa Tsukiko az első lány diák, aki beiratkozik a csillagászatra specializálódott Seigatsu Akadémiára, ahol rajta kívül minden tanuló fiú. Két gyerekkori barátja, Nanami Kanata és Tohzuki Suzuya mindig a közelében vannak, hogy megvédjék a lányt, a néha túlzottan is rámenős hímnemű tanulóktól. A történet folyamán Tsukiko több fiúval is összebarátkozik, akiket a személyiségük alapján a nyugati állatövi jegyekbe sorol be.

A Starry☆Sky anime, egy Japánban sokak által ismert dating-sim játékon alapul, melyet azonos címmel a Honeybee fejlesztett 2009-ben. A játékot négy részre osztották, részenként három lehetséges szerelmi szállal, így összesen tizenkét lehetséges befejezéssel.

Szereplők

Yahisa Tsukiko
A főszereplő, aki a Seigatsu Akadémia egyetlen lány tanulója. Másodéves.

Tomoe Yo
Ő képviseli a Bak csillagjegyet. A francia neve Henri Jean Samuel Aimée, lévén félig francia származású. Tsukikóval fiatalkorában találkozott, és beleszeretett, mert ő volt az egyetlen, aki nem gúnyolta félig francia származása miatt, ezért később megkéri az apját, hogy írassa át őt a Seigatsuba. Kezdetben mindenkit megvet, kivéve Tsukikót, de később megtanulja a barátok fontosságát. Apja reményei szerint Amerikában talál munkát, hogy egy speciális csillagászati projekten dolgozzon. Másodéves.

Nanami Kanata
Kanata képviseli a Halakat. Pimasz és lobbanékony. Tsukikóval gyerekkoruk óta barátok és erős érzelmeket táplál a lány iránt, ezért nem jön ki túl jól Yoval. Kanata egy halálos betegségben szenved, amitől sokszor letargikus állapotban van. Ez az egyik oka annak, hogy gyakran hiányzik az iskolából és ok nélkül elájul. Mindazonáltal megtagadja az orvosi segítséget, és gyakran olyan helyzetekbe kerül, melyek rontják az állapotát. Másodéves.

Tohzuka Suzuya
Suzuya képviseli a Rák jegyet. Nyugodt, barátságos, Tsukikóval és Kanatával gyerekkoruk óta barátok, néha úgy tekint rájuk, mint a testvéreire. Jó szakács és gyakran használja az iskola konyháját, hogy valami finomat készítsen a barátainak. Suzuya is szerelmes Tsukikóba, de nem adja a lány tudtára, mert tudja, hogy Kanata is szereti őt. Suzuyának a barátságos külső alatt van egy sötét oldala is, és folyton aggódik Tsukikóért. Másodéves.

Kanakubo Homare
Homare képviseli a Bikát. Az íjász klub kapitánya. Nyílt és barátságos és gyakran döntőbíró Ryunosuke és Azusa veszekedéseiben. Az íjász klub sikereiét hajlamos nyomás alá helyezni magát. Harmadéves.

Miyaji Ryunosuke
Ryunosuke képviseli a Skorpiót. Ő az íjász klub alkapitánya. Komolynak és nyugodtnak tűnik, de titokban rajong az édességekért. Ryunosuke azóta figyeli Tsukikót, amióta először meglátta. Másodéves.

Kinose Azusa
Azusa képviseli a Nyilas csillagjegyet. Bár ő egy újonc az íjászklubban, mégis előtte találkozott Tsukikóval és ösztönözte őt arra, hogy legyen jobb a többieknél. Magabiztos és pimasz. Azt állítja magáról, hogy egy valóságos zseni, ám valójában bizonytalanok képességei, mert nem képes semmibe sem beleadni a szívét. Gyakran flörtöl Tsukikóval, ami kifejezetten bosszantja Ryunosukét. Elsőéves.

Mizushima Iku
Iku képviseli az Ikreket. Jelenleg tanárjelölt. Iku és az ikertestvére, Yui születésük óta rossz egészségi állapotúak, de Yui meghalt, mikor még középiskolások voltak. Korábban énekes volt egy zenekarban, de tönkrement a hangja, miközben túlhajszolta magát a húga halála miatt. Iku elvesztette a másokba vetett bizalmát, de Tsukiko segít neki visszaszerezni.

Haruki Naoshi
Naoshi képviseli az Oroszlánt. Ő Tsukiko házitanára és tanácsadója az Íjászklubban. Energikus és élvezi az ifjúságot, mivel középiskolás éveit többnyire tanulással töltötte. Ezért sajnos sok diák nem veszi komolyan őt. Naoshi legjobb barátja, Hiroshi kérte meg őt, hogy élvezze a középiskolát, de Hirokit elütötte egy autó, amikor megmentette azt a lányt, akit szeretett.

Hoshizuki Kotaro
Kotaro képviseli a mérleget. Ő az iskoladoktor, és célja, hogy orvos legyen belőle. Iku nővére, Yui szerelmes volt belé, és a halála után Kotaro magát hibáztatta, hogy nem tudta megmenteni őt. Apja az akadémia elnöke, de nyugalmazása után a pozícióját, Kotaro nővérének, Koharunak adták.

Amaha Tsubasa
Tsubasa képviseli a Vízöntőt. A diáktanács tisztviselője, gyakran villanyozza fel a tanács hangulatát. Mindazonáltal érzelmileg elég instabil. Nagyon fiatalkorában a szülei elhagyták őt, mert elváltak, ezért az anyai nagyszülei nevelték fel. Haldokló nagyapja megígértette vele, hogy vigyázni fog a nagyanyjára, aki később elküldte őt az iskolába. Tsubasa azóta szeret egyedül lenni. Azért hiszi, hogy egyedül jobb, mert fél, hogy elveszíti azokat akiket szeret. Elsőéves.

Shiranui Kazuki
Kazuki képviseli a Kos jegyet. Ő a diáktanács elnöke. Harmadéves.

Aozora Hayato
Hayato képviseli a Szüzet. A diáktanács másod-elnöke. Másodéves.

Nekem első ránézésre tetszik ez az anime, és szerintem azoknak is fog, akik szeretik az imádnivaló bishiket, vagy éppen unják már az elhasznált lányhárem témákat, mivel ez éppenséggel fiúhárem. 😛 A történet is egész aranyos, könnyed romantikus sztori. Inkább lányoknak ajánlanám. Az első részt 2010. 12. 23.-án adták ki.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákS