Steamboy (2004) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Steamboy png”

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím スチームボーイ
Angol cím Steamboy
Magyar cím Gőzfiú
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2004

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

A 19. század közepén járunk, a gőzgépek korában. A Steam család férfitagjai több generációra felmenően tudosók és feltalálók. Főhősünk Ray, akinek apja és nagyapja is tudós, nevükhöz méltóan gőzgépekkel foglalkoznak. Ray Angliában éli mindennapjait, távol apjától. A környékbeliek még csúfolják is miatta, mivel Ray apja álmai miatt hagyta el családját.

Egy nap csomag érkezik Ray-nek nagyapjától. Egy furcsa gömb és egy hozzá tartozó leírás van a dobozban. A fiú a 3 Gőzgömb egyikének jut birtokába, ami apja és nagyapja új találmányának energiaforrása. Alig kapja meg a csomagot, egyből a nyomára bukkannak, menekülnie kell.

Persze minden erőfeszítése ellenére elfogják és Londonba viszik. Itt találkozik apjával, akinek korábban már halálhírét kapta. Apja és nagyapja Londonban építették fel a Gőztornyot, amely egy hatalmas harci gépezet. A két férfi között kialakult ellentét viszont oda vezetett, hogy Ray nagyapja ellopta az egyik Gőzgömböt, hogy ne lehessen beindítani a gépezetet.

A döntés tehát Ray kezében van. Apja és a háború mellé áll, átadva neki a gömböt, a Gőztornyot, ezt a fantasztikus találmányt háborús célokra használva. Vagy nagyapját támogatja, aki úgy véli, hogy a tudomány az emberek életének jobbátételéért van és megpróbálja szabotálni a Gőztorony első bevetését.

A Gőzfiú a 2004-es év terméke, bámulatosan szép számítógépes effektekkel, lenyűgöző grafikával. Egyébként ez a japán anime-ipar történetének legdrágább filmje, 4,3 milliárd forintba került. A grafikára nem is lehet panaszunk, a történet viszont elég vontatott és nem túl izgalmas.

[/stextbox]