Stella Jogakuin Koutouka C3-bu (2013)

Eredeti cím ステラ女学院高等科C3部[しーきゅーぶ]
Angol cím Stella Women’s Academy, High School Division Class C3
Egyéb cím(ek) Stella Jo-Gakuin C3-Bu
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2013
Online részek:
Legelőször:

Mi is az az „airsoft”?
Lényegében az igazi lőfegyverek egyfajta koppintása. Tár nélkül a súlyuk kb. azonos az igazival, tárral azért nem egyezik, mert a műanyag lényegesebben könnyebb a sárgaréznél és a lőpornál. Az airsoft-nál a legáltalánosabban elterjedt golyó típus a BB golyónak nevezett, főként narancsos színárnyaltban kapható és 6 mm átmérőjű lövedék. Ezen kívül még jó pár másik keménységű és átmérőjű létezik, meg persze színű. És természetesen van ténylegesen egyszer használható hüvelyes verzió is, ami sárgaréz foglalatban van, és ugyan úgy van benne lőpor és gyújtó is, de a lőpor ereje lényegesebben gyengébb, mert:
– Az airsoft nem emberölésre van kitalálva, hanem egy szórakozási forma, még ha kicsit furcsa is.
– Ha túl erős a lőpor, akkor apró repeszekre robbantja szét azt a kicsi golyót.

Bevezetés a történetbe:

Főszereplőnk Yamato Yura, sikeresen felvételizett a Stella Leány Akadémiára. És ahogy az lenni szokott, az ember azért megy más hova, hogy megváltozzon és új barátokat szerezzen. Yura esetében egy csendes és visszahúzódó lányt kell elképzelni, aki vadidegenek jelenlétében szinte megmukkanni sem tud.
Eközben a Stella egyik klubja, a C³ klub, igen komoly gondokkal küzd a jövőjére nézve. Egy lány suliban nincs nagy jövője egy airsoft-os társaságnak. Mert hát a lányok nem arról híresek, hogy egymást lövöldözik.
A másik probléma az enyhén szólva is egoista hozzáállásuk, mindegy ki csatlakozik hozzájuk, csak legyen minimum egy elsősük idén is. Valamint ebből következik, hogy a tagoknak nem nagyon van ki a négy kereke.
Humorban sem szenved hiányt, nekem első résznél már fájt mindenem a sok röhögéstől, légszomjról nem is beszélve… De nem csak az első részben vannak humoros jeleneket, hanem az egész animén végig megy ez a hullám, hol több, hol kevesebb és erősebb, meg gyengébb vicces jelenetekkel.
Utószónak annyit, hogy a manga és az anime két külön történetvonal a Stellánál, a mangában eltér a szereplők felbukkanása és az történet is másabb lényegében, de ez nem jelenti azt, hogy a manga vagy az anime rossz lenne.

Megvalósítás, vélemény és ajánlás:

A grafikára és az animációra nincs panaszom. Nekem tetszett az elejétől a végéig. Némi fantázia is becsatlakozik a történetbe, de nem kell eget verő túlzásokra gondolni. Ez volt az első airsoft-os anime, amit láttam. Bárkinek ajánlom, aki szereti a fordulatos animéket, melyek megvannak fűszerezve egy kis lököttséggel, meg akcióval.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

CategoriesS