Sugar Sugar Rune (2005-06)

Eredeti cím シュガシュガルーン
Angol cím Sugar Sugar Rune
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 2005 – 2006
Ismertető:
A Sugar Sugar Rune egy Moyoco által készített manga adaptációja, amely 2005-ben elnyerte a gyerekeket megcélzó kategóriában a Kodansha Manga díjat.
A történet két boszorkányról szól, akik a Mágikus Világban (Magical World) élnek. A két kis boszorka, Chocola Meilleure ésVanilla Myu, akiket egy versenyre neveztek a Mágikus Világ Királynője címért. Chocola társaságkedvelő és merész lány erős személyiséggel és Vanilla legjobb barátja, a Mágikus Világban pedig a nagyapjával él. Varázsszava a “Sugar Sugar Rune! Choco-Rune!”. Vele ellentétben Vanilla egy szerény és félénk lány, aki a jelenlegi Candy Királynő lánya. Az előző királynő egy versenyre jelölte kettejük édesanyját és bár a versenyt Chocola édesanyja nyerte meg, az Orge-k miatt Vanilla anyja, Candy lett a királynő. Ezért akar Chocola olyan elszántan nyerni a versenyen és ragyogó csillaggá (A Radiant Queen of Light) válni az édesanyjáért.
Candy királynő egy feladatot ad a lányoknak, hogy eldőljön, melyikük érdemes a királynői címre. A feladat szerint az emberi világba kell menniük és összegyűjteni azok gyémántként ragyogó szíveit és természetesen minél több szívet gyűjtenek, annál nagyobb lesz az esélyük a győzelemre. Mindketten kapnak egy medált, egy úgynevezett “szív gyűjtőt”, amely elraktározza az eddig összegyűjtött szíveket és egy varázspálcát. A szívek az emberek különböző érzéseihez kapcsolódva különböző színűvé válnak. A szívek igazi értéke a színüktől függ. A két lány végül elindul az emberek világába, ahol egy bizonyos Rockin` Robin lesz a mentoruk és védelmezőjük. Robin hihetetlenül híres rock sztár a földön, míg a Mágikus Világban páratlan szívgyűjteményéért néznek fel rá. Robin beíratja a két tiniboszit a helyi iskolába, hogy elvegyüljenek a többi gyerek között és persze lehetőséget ad ez által a szívek becserkészéséhez. Mágikus nevüket lecserélteti velük japánosabbra és úgy lépnek be az emberi világba, mint Chocola Kato és Vanilla Aisu. Mindkettejüknek társa lesz egy segítő, amit egy bizonyos varázslat után idéznek meg. Chocola társa egy fekete-piros foltos, zöld szemű varázsbéka lesz, Duke, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy segítsen Chocola-nak minél több szívet gyűjteni és bár eleinte haszontalannak tűnik, a történettel előrehaladva egyre jobban fejlődik. Vanilla társa Blanca, egy varázsegér, aki viszont valóban nagy segítségére van gazdájának és imádja cukkolni Chocola-t, Duke-ot és szinte mindenkit, aki nem tetszik neki.
Az iskolában találkoznak egy titokzatos fiúval, Pierre-rel, aki nagyon jóképű és elég népszerű az iskolában, de fagyos a szíve. Ő az iskola vívó- és teniszcsapatának kapitánya, ráadásul még fan club-ja is van, amelyben csupa gyönyörű, ám kegyetlen középiskolás lány van. A fiú az Orge klán hercege és a sötétség királyának utóda, ezért csalja olykor csapdába Chocola-t és Vanilla-t. Ahhoz, hogy nagyobb erőre tegyen szert, meg kell szereznie a két boszorkány szívének ékkövét. A mágikus világban van egy szabály, mi szerint ha egy boszorkány elveszti a szívét, annak szembe kell néznie a halállal.
Rengeteg kalandon keresztül ismerhetjük meg a két boszorkát, különösen, mikor Pierre ellen kell kiállniuk. Humor, dráma és szerelem egyszerre szövi át ezt a történetet, ami az élet számtalan értékét mutatja be és elsősorban a barátságra koncentrál. Hisz a főhősök együtt küzdenek meg ugyanazért a címért, mégis barátok maradnak. És hogy mire képes a szerelem? Megtudhatjátok, ha megnézitek ezt a lehengerlő animét.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész 27. rész 28. rész 29. rész 30. rész
31. rész 32. rész 33. rész 34. rész 35. rész
36. rész 37. rész 38. rész 39. rész 40. rész
41. rész 42. rész 43. rész 44. rész 45. rész
46. rész 47. rész 48. rész 49. rész 50. rész
51. rész

 

KategóriákS