Sunabouzu (2004-05)

Képtalálat a következőre: „Sunabouzu ico”

Eredeti cím 砂ぼうず
Angol cím Desert Punk
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2004 – 2005
Ismertető:
18 év alattiaknak nem ajánlott!

“A Nagy Kanto Sivatag… napközben az 50 celziusz fokot is elérheti a hőmérséklet árnyékban. Éjszaka pedig fagypont alá esik. Itt nyugszanak egy egykori civilizáció romjai, kik saját önzésük miatt ítéltek kihalásra többszáz éve. Sírkövekként emlékeztet azokra, akik tisztába voltak vele, hogy magukat pusztítják el.

Mindennek ellenére vannak túlélők, akik e kegyetlen körülmények között is képesek élni… De még mindig ugyanolyan hülyék, mint voltak.”

Ezekkel a sorokkal indít a narrátor, felvázolva a világot, amiben játszódik a sorozat. Az utolsó sor pedig felvázolja magát a sorozatot. Főszereplőnk a legendás Sunabouzu, a Sivatag Szelleme, az ezermester, akinek zsoldos képességeivel senki és semmi nem érhet fel! Eme kegyetlen világba, ahol bandák és klánok uralják a vidékeket, megmenti a bajbajutottakat és ártatlanokat… ha van pénzük, mert hát drága az a lőszer. Rettegett hősünknek szinte semmi se állhat az útjába! Csak egy dolog van, amitől még a Sivatag Szelleme is öntudatát veszti, és ereje elhagyja… a nagy mellű nők. Utóbbira példa Asagiri Junko, egy zsoldos hölgy, aki felismerve a legendás harcos gyengéjét, folyton-folyvást átveri, becsapja, kihasználja, hogy saját érdekeinek felhasználhassa.

De felbukkanak még mások is, mint például egy másik legenda, Amagumo, a Begyűjtő. Rettegi mindenki, akinek tartozása van. Úgy tartják, hogy ha egyszer eljön érted, akkor a “lelkedet is begyűjti” (mint kiderül, ez abból áll, hogy deréktól lefele pucérra vetkőztet, és különböző szexjátékszereket próbál ki rajtad, ezt egyszer főhősünk fel is rója neki, amire csak így válaszol: “Ne köss bele más emberek hobbijába.”).

Később még lesz egy tanítványa is Szellemünknek. Taiko, aki egy fiatal, élelmes leányzó (Sunabouzu úgy tervezi, hogy megtanít neki mindent, így helyette fog majd dolgozni a lány, plusz kalkulálásai szerint, mikor felnő, hasonló mellbőséggel bír majd, mint Junko, így mint mestere előjogokat élvezhet).

A sorozat elsősorban komédia, de akció is, ugyanis az utóbbiból is kapunk látványos képsorokat. Mert hát a Sivatag Szelleme zsoldosként keresi meg a napi betevőjét. Az első opening nekem nem jött be igazán (élőszereplős), a második már sokkal jobb. A zenéi furcsák, de jól megteremtik a hangulatot (nehéz körbeírni, ’60-as évek hangszerelése, mintha cask egy Bond film lenne). Még egy dolgot megjegyeznék: lehet, hogy eme legendás harcosnak gyengéi a nagy mellű szépségek, harcban sokszor bizonyít taktikai képeségeivel és találékonyságával. Ajánlom az akció, a humor és az ecchi műfaj kedvelőinek, egy 16-os karikával. Bár a 11. rész után hajlok egy kicsit inkább a 18-as felé.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

KategóriákS