Super Robot Taisen: Original Generation – The Animation (2005)

Képtalálat a következőre: „Super Robot Taisen OG: The Animation ico”

Eredeti cím スーパーロボット大戦Original Generation The Animation
Angol cím Super Robot Wars: Original Generation – The Animation
Egyéb cím(ek) Super Robot Taisen OG: The Animation
Besorolás anime, OVA
Hossz 3 rész
Dátum 2005
Ismertető:
Történet:
Az idegenek legyőzve, a DC is végleg megszűnt. Az emberiség azonban óvatos, ezért egy új, az eddigieknél jobb robotot fejlesztetnek ki, ami később a hadsereg fő ereje lehet. Épp a prototípus bemutatóját készülnek megtartani, amin megfigyelőként néhány pilóta is részt vesz. A hosszú késés után megérkező gépek azonban megtámadják az összegyűlt tömeget, majd az adás megszakad. A közvetítést nézte az épp járőrfeladatokat ellátó ATX és SRX Team is, akik azonnal bajtársaik segítségére indulnak. Eközben az új gépek a világ minden jelentősebb katonai bázisát megtámadják. Ki és hol végezte az új robotok tömeggyártását? Mik a céljai? Mi lett a bajtársaikkal és a jelen lévő nézőkkel? Két csata között hőseink ezen kérdésekre keresik a választ.
Megjelenő szereplők:
Huh, nehéz kiemelni bárkit is. Talán a legtöbbet az ATX Team szerepel, de az SRX Team-nek is kijut a műsoridőből (róluk a Divine Wars és az The Inspectors ismertetőjénél olvashattok). Talán három karaktert tudnék még rajtuk kívül kiemelni.

  • Tetsuya Onodera: a Hagane kapitánya. Ő vezeti a Bartoolok elleni hadműveletet. Kiváló parancsnok. Igyekszik felnőni egykori pártfogójához.
  • Masaki Andoh: a Cybuster pilótája. Két macska a kísérője. Jellemző rá, hogy folyton eltéved.
  • Gilliam Yeager: titokzatos ember titokzatos múlttal. Keveset beszél, de szinte mindenről tud. Az Elpis-ről származik, ahonnan száműzték. Az idők során számtalan világban járt, míg végül a Földön kötött ki.

Vélemény:
Látszik rajta, hogy nem mai darab, de nincs gond a rajzolással. A zenék jók, a történet is elmegy. Aminek örülök, hogy nem akartak minden karaktert beleerőltetni három résznyi OVA-ba. A karakterek talán ebben a feldolgozásban a leginkább önmaguk. Érdekesség, hogy a három lemez mellé egy-egy robotot is adtak, sorrendben a Weiss Ritter-t, a Cybuster-t és az Alt Eisen-t.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész

 

CategoriesS