Supernatural: The Animation (Odaát) (2011)

Képtalálat a következőre: „Supernatural: The Animation png”

Eredeti cím スーパーナチュラル・ザ・アニメーション
Angol cím Supernatural: The Animation
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 22 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Ismertető:

Valószínűleg nem mondok újat senkinek sem, ha az “Odaát” c. filmsorozatról teszek említést. Sokan ismerhetjük Sam és Dean Winchester történetét akár hazai csatornákon is (kár hogy az első 2 évad után megszűnt nálunk a vetítése). Emlékeim szerint mivel nem voltam nagy sorozatrajongó akkoriban, félve álltam neki az első részének. De kellemeset csalódtam benne pár rész után. A maga sajátosságával félelmetes atmoszférát és humort is vegyít a tv sorozat után az anime saját maga is. Nagyjából hűen követi a sorozatot rajzolt formában is, persze érthető okokból nagyon nem is bontakozik ki, mivel húszonvalahány percesre vannak tervezve a részek, de szerény véleményem szerint nem is kell, aminek benne kell lennie, az benne is van ebben a röpke kis időben is. Félelmetes démonok, szellemek és a hiedelemvilág néhány ismerős alakja elevenedik meg ebben a sorozatban is úgy, mint az élőszereplős változatában, hűen ábrázolja itt is a két testvér egyedi személyiségét és egymáshoz és főként a családhoz való viszonyukat, nem kevésbé a munkájuk, a démonvadászat iránti elhivatottságukat. Mert hát valljuk be őszintén, nem gyenge és egyszerű dolog, ami “bevállaltak”. Az anime változat fő cselekményszála azonos az alap sorozat első két évadával, Sam őrlődése kedvese és édesanyjuk elvesztése miatt, Dean ragaszkodása eltűnt édesapjuk megtalálásához, és közben a sárga szemű démon, mely a két kedves nő halálát okozta, a nyomukban lohol… Mindezt epizodikus démonvadászatokkal összekötve láthatjuk 22 részen át.

Vélemény:

A karakterábrázolás fantasztikus, nekem nagyon tetszett, letisztult formák, sok esetben homályos, “darkos” ábrázolás, amit a sötét színek tesznek azzá. A színészeket, Jared Padalecki-t és Jensen Ackles-t jól és majdhogynem felismerhetően “ábrázolják”. Az ending nekem kifejezetten tetszik, ötletes és egyszerű. A sorozat alatt is nagyon el van találva a zene, nem lehet rá panasz, még az értelmes és helyzetpoénok is jók, nem fárasztóak. Mindkét karakter egyénisége jól ki van dolgozva.

Egy kis ajnározás:

Saját meglátásom az, hogy a Madhouse jó vállalkozásba kezdett és végig tisztességesen fogja kísérni az Odaát fanok igényeit a rajzolt szériával is. Kedveltem a sorozatot, még ha a végére egy kicsit el is laposodott, de ebből a pár részes animéből bőven ki lehet hozni azt, amit az ilyen és hasonló stílusú animék kedvelői elképzelnek. Bátran ajánlom mindnekinek, aki kicsit szeretne rettegni, izgulni és rötyögni egy keveset egyszerre.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész

 

KategóriákS