T.P. Sakura: Time Paladin Sakura (2011)

Infó:

Eredeti cím T.P.さくら 時空樹防衛戦
Angol cím T.P. Sakura: Time Paladin Sakura
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 2011

Ismertető:

Sakura-chant és társait már biztosan ismeritek a Da Capo című romantikus animesorozatokból. Ez egy olyan kettő részes OVA, ami egyáltalán nem kapcsolódik egy sorozatához sem, a címe pedig TP Sakura: Tima Paladin Sakura. Na de ismerjük meg közelebbről:

 

Történet avagy előzmény:

Sakura és Junichi még gyerekek és van egy titkuk: Sakura-nak különleges, természetfeletti képessége van. Tud utazni az időben, pontosabban az Edo-korba szokott menni, 1828-ba. Ott átváltozik TP Sakura-vá (vagyis Time Paladin Sakura) és megállítja a gonosz Suginami és csapata “csínytevéseit”. Valamint van egy bázisuk, ahol Sakura nagymamája az igazgató és elég sokan tagok, ők juttatják el Sakura-t az Edo-korba. A lánynak van egy macska társa: Arqumedes, aki vigyáz rá.

A híres ellenség csapat tagjai:

Suginami (vezér)
Nemu; Miharu (csatlósok)
Ők is abba az iskolába járnak, mint Sakura és Junichi, de ők már egészen érettek (mint a sorozatban). Suginami a diáktanács elnöke, a lányok pedig a diáktanács tagjai. A harcok ellenére Sakura normális iskolatársként tekint rájuk és ez fordítva is igaz.

Egyszer…

egy eddig ismeretlen ellenség hatol be a bázisra és elpusztítja azt. Ő Amakusa Shirou Tokisa, a főellenség, aki “ellopta” és bezárta Junichi testét az ő testébe, valamint az egész univerzumot le akarja rombolni. (Természetesen megvan rá az oka.) Sakura meg akarja menteni Junichi-t, ezért mindent meg is tesz. Ebben Suginami és társai is segítségére lesznek.

Végeredmény:

2×22 percnyi izgalom és szórakozás! Nekem nagyon tetszett, imádom még most is, nagyon aranyos és izgalmas. Érdekes, hogy Suginami, Nemu és Miharu már érett tinédzserek, míg Sakura és Junichi általános iskolás gyerekek. Külön tetszik benne, hogy több szereplő jelenik meg benne (Kotori, Moe és még sokan mások). Grafikai szempontból is jó, megfelel a 2011-es elvárásoknak. Izgalmas, érdekes, vicces… hát mi kell még? Aki szereti a Da Capo-t és az izgalmat egy kis varázslattal megfűszerezve, az nézze meg, de aki még nem látta, de nagyjából ismeri a szereplőket, azoknak is meleg szívvel ajánlom. Jó szórakozást hozzá!

KategóriákT