Tactical Roar (2006)

Eredeti címタクティカルロアタクティカルロア – マーキュリーズの休日
Angol címNincsNincs
Egyéb címekTactical RawrTactical Rawr, The Mercurius’ Holiday
Besorolásanime, TVanime, special
Hossz13 rész x 25 perc1 rész x 10 perc
Év20062006
Ismertető:
Történet:
A közeli jövőben járunk, ahol a folyamatos klímaváltozás katasztrófához vezetett, és létrehozott egy állandó ciklont a Csendes-óceán nyugati részén, nevezetesen a ”Nagy ordítást”, ami világméretű károkat okozott azzal, hogy végigsöpört szerte a Földön szökőárakat és árvizeket zúdítva az országokra. A katasztrófának köszönhetően a nemzetek közötti kereskedelem csak vízi szállítóeszközökkel oldható meg, így a tengeri kereskedés virágzik. Így egy új vízkorszak köszöntött be, és ezzel együtt a terrorizmus egy új ága: kalózok és bűnszövetkezetek fosztogatják, vagy próbálják kezükbe venni az irányítást a Föld felett, nem riadva vissza semmitől.
Hogy megvédhessék a létfontosságú tengeri útvonalakat, az Egyesült Tengerészgyalogságnak nem volt más választása, minthogy segítséget kérjen a magántőkével rendelkező cégektől, hogy létrehozhassanak egy saját, önkéntes kíséretet, ezzel biztosítva a kereskedelmi és utasszállító hajók biztonságát. Ilyen hajó a „Pascal Magi”, egy női irányítás alatt lévő jármű és az „Alice Brand” nevezetű is. Mikor Hyousuke Nagimiyát, az egyik rendszerkarbantartót elküldik, hogy frissítse a Pascal Magi rendszerét, még nem sejti, hogy a hajó kapitánya a nővére. Azt pedig senki sem tudja, hogy azalatt míg ők jelentéktelen dolgok miatt aggódnak, egy hatalmas szervezet a kalózokat és a kisebb szövetkezeteket használva át akarja venni a világ fölötti uralmat azáltal, hogy irányítja a tengereket.
Vélemény:
A Tactikal Roar háttértörténete igen érdekes. Főleg két szálra fókuszál: a nagy tengeri csaták mindig rávilágítanak a taktikázásra és a stratégiára (realisztikusak, a hajók és tengeralattjáróknak elég egy-két torpedó, nem afféle szuper-hajók, amik kibírnak 400 találatot, mielőtt elsüllyednének). Ezért minden bevetésnél egy jól átgondolt stratégiát kell alkalmazni, hogy elkerüljék a lehetséges károkat. A drámaibb hangulat érdekében a hajók állandó összeköttetésben vannak egy virtuális valóság segítségével, így a legénység tagjai láthatják egymást harc közben.
A második szál valójában Hyousuke jelenléte – az egyetlen férfi – a Pascal Magi fedélzetén, és a kapcsolata a testvérével és a legénység többi tagjával. Egy érdekes és vérfertőző szerelmi háromszög rengeteg kavarodással. Habár érdekesek és elbűvölőek a szereplők, a vége felé mégis ellaposodik. Túl sok a felesleges ecchi jelenet, és pár szükségtelen melodráma, mint például a kapitány sírni kezd, mikor a legénység rohamoz, hogy kiszabadítsa őt a terroristák fogságából.
Összegzés:
Sok előnnyel és hátránnyal teli anime, ami sok embernek tetszik, sokat azonban lelomboz. Mindezek mellett jó szórakozás. A bonyolult cselekménynek köszönhetően a romantikus jelenetek egyszerűsége kellemessé teszi. Ahogy a főszál vége eléggé előrelátható, úgy a szerelmi szál eléggé kiszámíthatatlan. A végén a valósághű csaták segítik tovább úszni ezt a címet és nem feledésbe merülni. Az anime valamiért nem vált célpontjává a népszerűségnek és a kritikáknak, de a vége nagyot csattan
Online részek:
01. Rész02. Rész03. Rész04. Rész05. Rész
06. Rész07. Rész08. Rész09. Rész10. Rész
11. Rész12. Rész13. Rész

 

CategoriesT