Takanashi Rikka Kai: Gekijouban Chuunibyou demo Koi ga Shitai! (2013)

Képtalálat a következőre: „Takanashi Rikka Kai: Gekijouban Chuunibyou demo Koi ga Shitai! png”

Infó:

Eredeti cím 小鳥遊六花・改 ~劇場版 中二病でも恋がしたい!~
Angol cím Regardless of My Adolescent Delusions of Grandeur, I Want a Date! Movie
Egyéb cím(ek) Love, Chunibyo & Other Delusions! Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2013

 
Ismertető:

Sorozat szülte film

A 12 epizódos, méltán népszerű, a K-ON! távoli unokatestvérének is titulált első évad lefutása után néhány hónappal, a második évad kezdete előtt – szintén pár hónappal – debütált a film.

Rikka nosztalgiázik

Rikka egy szürke, de annál inkább szerelmetes délutánon Yuuta-ra várva, felidézi mindazon napokat, heteket, amelyeket együtt töltött a Yuuta-val való találkozásuk és románcuk beteljesedése között. Az igaz mesét és abból fakadó érzelmeit Dekomori-nak és Kumin-senpainak tálalja. Ezáltal tehát minden lényegesebb, viccesebb és romantikusabb első évados jelenetet felelevenít, és ezáltal – úgyszólván – összegzi a szerelmüket. Masnit köt szerelmük csokrára. Végül megérkezik a hőn szeretett Yuuta és bekövetkezik egy pár apróbb, de jelentőségteljes változás a kapcsolatukra nézve, amelyek mellesleg a második évad előszeleként szolgálnak.

Csak az eddigi ‘chuunibyouság’, és más semmi

A kezdeti, elnyújtott jelenetet és az utolsó pár percet leszámítva a film jóformán az első évad recap-ja. Az ismertető evégett is sikerült ilyen nyúlfarknyira: a kezdő- (“esküvő”) és a végcselekményt (költözés+Rikka anyukájának közreműködése) leszámítva zéró újdonsággal találkozhatunk, olyannal legalábbis nem, amiről tömény spoiler nélkül írni lehetne. Az a rajongó, aki nem darálta le újra az első évadot, de tervezi, annak a film a ‘dara’ helyett tökéletes választás. Akinek viszont már nem igazán fűlik foga felszállni a Chuunibyou vonatra, és megtenni a már látott jelenetekkel teli utat Rikka és a többi bohókás karakter közreműködésével, az máris vesse bele magát a második évadba. Apropó második évad: a mozifilmben Rikka és Yuuta szerelmében végbement csöppnyi “szintlépés” a második szezonban újból terítékre kerül, tehát aki nem tekinti meg a filmet,nem marad le semmiről, ugyanis az új évadban magyarázatot adnak a készítők. A film végül a sorozat egyfajta üresjárata marad.