Tales of the Abyss (2008-09)

Képtalálat a következőre: „Tales of the Abyss png”

Infó:

Eredeti cím テイルズ オブ ジ アビス テイルズ オブ ジ アビス スペシャルファンディスク
Angol cím Tales of the Abyss Nincs
Egyéb címek Nincs Nincs
Besorolás anime, TV anime, special
Hossz 26 rész x 24 perc 2 rész x 3 perc
Év 2008 – 2009 2009

Ismertető:

A sorozat főszereplője Luke fon Fabre, Kimlasca hercegének fia. Luke-ot kicsi korában elrabolták (azt feltételezik, hogy a Malkuth Birodalom), és mikor előkerült, nem emlékezett korábbi életére. Apja, a Herceg és nagybátja, VI. Ingobert király emiatt még a kastélyból sem engedi ki a fiút, aki viszont nem érzi jól magát otthonába zárva. Egyetlen barátja Van Grants, aki egyben az oktatója is. Van az Orákulum Lovagok magas rangú tagja és gyakran meglátogatja a történet kezdetekor 17 éves Luke-ot, hogy kardvívásra tanítsa.

Épp gyakorolnak a palota kertjében, mikor egy hetedik fonont használó lány tör be a kastélyba és rátámad Van-ra. A lány Tear, Van húga, aki szintén Orákulum Lovag. A harcba Luke is belekeveredik, és mivel ő is képes használni a hetedik fonont, így Tear-rel való összecsapása közben hiperrezonanciát keltenek (ami akkor jön létre, ha két hetedik fonont használó személy összecsap), melynek eredményeképpen az ellenséges Malkuth Birodalomban kötnek ki egy hosszas repülés után.

Tear és Luke elindulnak hazafelé, de mivel igen messze kerültek Kimlascától, így útjuk hosszú és természetesen kalandos. Luke tudtára jut, hogy háború készül kitörni, melyet neki talán van esélye megakadályozni. Származását kihasználva ő az egyetlen, aki elviheti a levelet, melyet a Malkuth Birodalom uralkodója írt a fiú nagybátjának, Kimlasca királyának.

Hamar kiderül, hogy a háborút a Lorelei Rend egyik vezetője, Moth Nagymester szítaná fel, hogy így a Véset újabb darabjait kaparinthassa meg. Az időközben jó pár taggal kibővült csapat Luke vezetésével így elindul, hogy elősegítsék a két ország békekötését. Számos ellenségük akad, elsősorban az Orákulum Lovagok között, és Luke múltjának darabkái is egymás után látnak napvilágot.

Hogy mi lesz barátaink sorsa, az kiderül, ha végignézitek ezt a remek fantasy sorozatot.


KategóriákT