Tari Tari (2012)

Képtalálat a következőre: „Tari Tari ico”

Infó:

Eredeti cím タリ タリ
Angol cím Nincs
Egyéb címek Nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész x 24 perc
Év 2012

Ismertető:

Eredete
A Tari Tari mangában 2012 májusában indult el, míg az anime nem sokkal később követte, július elsején.

Egy kórus klub megszületése….
Konatsu Miyamoto, a szókimondó, szeleburdi lány imád énekelni, azonban a kórusklubban csak a zongoristának lapozgatja a kottáját. Amint az énekkar vezetőjéhez fordul – aki mellesleg az iskolaigazgató helyettese – hogy nem-e énekelhetne, azt válaszolja, a lány csak egy játéknak veszi az egész zenét, és kisebb komplikációk után nincs többé helye a kórus klubban. Ezek után az a nagyszerű ötlet pattan ki a fejéből, hogy megalkotja a saját kórus klubját! Sok vesződés és baj kíséretében összeszedi a szükséges 5 tagot, és “Kórusklub és néha tollas klub” néven létre is jön, hogy Konatsu álma, az éneklés – ráadásul a barátaival – létrejöhessen.

További beráncigált tagjai a klubnak:
Sawa Okita, a csinos, remek íjász és lovász, aki egy templomban lakik. Konatsu barátnője, aki főleg amiatt csatlakozik a klubhoz, hogy segítse őt.
Wakana Sakai szomorú múltat tudhat a háta mögött. Anyukája meghalt és apjával él kettesben. Remek zongorista. Az édesanyjával gyerekkorában megbeszélték, hogy írnak közösen egy dalt, és ennek fontos szerepe lesz az animében is. Eleinte nem is akart csatlakozni a kórus klubhoz, de végül rávették őt is.
Taichi Tanaka imád tollaslabdázni, de sajnos rajta kívül nem sokan vannak még így vele, általában egyedül edz. És nem mellesleg jó a hangja az énekléshez. Tulajdonképpen innen fog eredni a “néha tollas klub” jelző a klub címében. Konatsu és a másik két lány kiáll ellene és Wien ellen. Ha a fiúk győztek volna, a lányok mentek volna a tollaslabda klubba, de a lányok nyertek, ezért a fiúk átálltak az új “Kórusklub és néha tollas klub”-ba.
A fentebb említett Wien, azaz Atsuhiro Maeda egy Ausztriából jött új tanuló, aki most ismerkedik a japán kultúrákkal. Furcsán fognak nézni rá, mikor mondjuk meghajol, ha megköszön valamit stb. Mivel első napján Tanakát osztják be mellé, hogy megismerhesse a dolgokat, őt követi a tollas, majd a kórus klubba.
Az animében lényegében két szál fut. Az egyik, miképpen és hogyan tudnak fellépni kórus tagjaink, főleg, hogy az igazgatóhelyettes – a másik kórus klub összes tagjával együtt – nem bírja őket. A másik szál a karakterek élettere és múlton való rágódásuk.
Készüljetek fel a sok komolyzenére!

Véleményem
Sok komolyzenei ének és megható dráma – aki szereti valamelyiket, annak ajánlom. Nagy durranásra nem kell számítani, de aranyos anime összességében. Engem egyes drámai részek azonban eléggé meg tudtak hatni. A grafikája nagyon szép, az openinget meg nagyon imádom!
Egy sajnálatos dolog van benne, mégpedig a karakterek. Sawát és Wakanát ismerjük meg a legjobban, Wienről egy picit megtudunk, de Konatsuról – akiről az elején ráadásul azt hittem, hogy főszereplő – és Tanakáról semmit nem tudunk meg. A vége szerintem teljesen korrekt volt, még egy olyat is betűztek, amire nem számítottam. De tulajdonképpen szórakoztató és megható anime is egyben, nem egy világmegváló történettel.

KategóriákT