Tasogare Otome x Amnesia (2012)

Képtalálat a következőre: „Tasogare Otome x Amnesia png”

Eredeti cím 黄昏乙女×アムネジア 黄昏乙女×アムネジア 退魔乙女
Angol cím Dusk Maiden of Amnesia Nincs
Egyéb címek Nincs Dusk Maiden of Amnesia: Exorcism Maiden,
Tasogare Otome x Amnesia Special
Besorolás anime, TV anime, special
Hossz 12 rész x 23 perc 1 rész x 24 perc
Év 2012 2012
Ismertető:
Szellemek, kísértetek, rém históriák… mindig is vonzották az embereket a természetfeletti és meg nem magyarázható jelenségek. De mi lehet ennek az oka? Talán a túlzott kíváncsiság? Vagy esetleg szeretünk az ilyen dolgokon picit megborzongani? Nos talán egyik is, másik is igaz.
Eme “szellemes” bevezetés után ismerkedjünk meg a Paranormális Megfigyelések Klubjával, amelynek tagjai: Okonogi Momoe, a mindig harsány és szellemsztorikra kiéhezett szőke lány. Niiya Teiichi, a klub egyetlen fiú tagja. Valamint a ridegnek tűnő, ámde annál félősebb Kanoe Kirie. Viszont egy valakit kihagytunk… igen, jól gondoljátok. Egy klub nem létezhet elnök nélkül és a Paranormális Megfigyelések Klubja valójában attól a legérdekesebb, hogy ez az elnök nem más mint Kanoe Yuuko, aki már a holtak világához tartozik.
Szellemes szellem történet
A Seikyou Magángimnázium falai között elég sok szóbeszéd terjeng. Ezen szóbeszédek alapja mindig valamilyen természetfeletti eseményre utal, amelyeknek rend szerint egy bizonyos Yuuko-san a főszereplője, aki állítólag 60 évvel ezelőtt életét vesztette az iskola épületében. Az iskola felépítése sem hétköznapi, ugyanis az intézményt számos érdekes épületegyüttes alkotja, melyekben alsós és felsős gimnázium is működik. Az épület egy részét viszont ismeretlen okokból 60 évvel ezelőtt lezárták. Ezek a lezárt részek szépen lassan egyre elhagyatottabbak lettek, az osztálytermeket pedig raktáraknak használják. A lezárt részek elhagyatottságuknak és az idő múlásának köszönhetően számos természetfeletti jelenséggel kapcsolatos pletykának szolgálnak alapjául.
Az első éves Niiya Teiichi éppen az egyik elhagyatott részen barangol. Teiichi ekkor még nem is sejti, hogy egy igazán furcsa találkozásban lesz része. Ugyanis az egyik teremben egy nagyon szép, fekete hajú lánnyal találkozik, aki nem más, mint egy szellem. Ő Yuuko, akiről annyi történet szól. Valóban létezik! Legalábbis Teiichi számára, mivel más nem látja a lányt. Yuuko ezután mindvégig “kísérteni” fogja a fiút… Ezek mellett pedig az elég dekoratív szellemlány ötlete alapján alakítanak egy klubot, ami a Paranormális Megfigyelések Klubja nevet kapja. Azzal a céllal alakult, hogy megtudják Yuuko múltját, ugyanis a szellemlány semmire sem emlékszik. A klubtagok pedig a már fentebb is említett Okonogi Momoe, aki segítséget kér a klubtól és nem is sejti, hogy valójában ki is az elnök, hiszen ő nem látja Yuukot. De itt van még Kanoe Kirie is, aki ezzel ellentétben Teiichi mellett szintén látja a szellem lányt, sőt ezek mellett még távoli rokonok is.
Paranormális megjelenések és érdekességek
A rendező Shin Oonuma, aki többek között a Natsu no Arashi!, Baka to Test to Shoukanjuu rendezője is volt, valamint a Bakemonogatari epizódrendezője. Aki látta az előbb említett három animét, annak feltűnhetett hogy a Tasogare Otome x Amnesia képi világának kivitelezése is eléggé hasonló megoldásokat kapott, mint a már említettek. Ez elég sajátos vonásnak mondható. De ne feledkezzünk meg az anime alapjául szolgáló mangáról sem, ami 2008-ban jelent meg a Gangan Joker magazinban. A sztoriért és a rajzokért pedig egy Maybe művésznevet viselő mangaka a felelős, aki műveiben inkább a vígjátékra alapoz, de elég jellemző rá a kicsit pikánsabb, felnőtteknek szóló témaválasztás is. Érdekesség még, hogy az anime megjelenése mellett egy élőszereplős filmet is bejelentettek a szellemlányról.
Az igazság odaát van…?
Hiába az ecchi és a vígjáték, mégis valami egészen egyedi hangulatú világnak lehetünk részesei, ha engedünk Yuuko kísértésének és megnézzük az animét. A sokszor megjelenő komor hangulatvilág és a rémhistóriák mellett egy nagyon szép grafikával és szerethető karakterekkel ellátott történetet kapunk, ami telis-tele van rejtélyekkel és a könnyed bevezető részek után drámával és hátborzongató elemekkel
Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész 05. Rész
06. Rész 07. Rész 08. Rész  09. Rész 10. Rész
11. Rész 12. Rész Special

 

CategoriesT