Teekyuu (2012-16)

Képtalálat a következőre: „Teekyuu ico”

Eredeti cím てーきゅう
Angol cím Nincs
Egyéb címek Tekyuu, Te-kyu
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 2 perc
Év 2012
Ismertető:
A Teekyuu a vele azonos című manga alapján készült. 2012. október 7-től 2012. december 23-ig futott a japán televíziókban. Producerei: DAX Production és Earth Star Entertainment. Ez a sorozat az eddig 7 évadból álló Teekyuu-animének az első évada.

Történetről nem nagyon tudunk beszélni, mivel ez egy 12 részes, 2 percekből álló paródia. A főszereplői négy lány: Shinjou Kanae, Takamiya Natsuno, Oshimoto Yuri és Bandou Marimo. Ők egy teniszklub tagjai, valamint barátnők. Mindőjüknek megvan a saját maga furcsa tulajdonsága: például Kanae (talán) a legfiatalabb, néha ellenáll a fizika törvényeinek; Natsuno a “gazdag” szereplő; Marimo (igaz nagyon furcsa) bugyit is eszik; Yuri pedig egy különc. Természetesen ezek a “tulajdonságok” rengeteg vicces jelenetet eredményeznek. Persze vannak teniszes részek is, de megtalálhatók az ottalvós bulitól szólótól a meleg vizű forrásos epizódok is.

Nem mondom, hogy nem jó, mivel ez a mű direkt lett így kivitelezve. A szereplők nagyon hadarnak benne, ami egyrészt időt spórol, másrészt még viccesebbé teszi az adott szituációt. A grafika nem olyan kidolgozott, de az anime őrült hangulatához teljes mértékben passzol. Minden résznél van egy kis rövidke opening, ami szintén passzol az animéhez.
Tehát mit kapunk? Egy teljes mértékben elmebeteg művet, amitől 12 x 2 perc alatt szétröhögjük magunkat. Aki szereti az ilyen típusú műveket, az nyugodtan elkezdheti. Aki meg egy komoly témájú műre vágyik, az ne itt keresgéljen!

Online részek:
KategóriákT