Tiger & Bunny (2011-15)

Képtalálat a következőre: „Tiger & Bunny ico”

Eredeti cím TIGER & BUNNY
(タイガー・アンド・バニー)
TIGER & BUNNY
(タイガー・アンド・バニー)
Angol cím Tiger & Bunny Tiger & Bunny Pilot
Egyéb címek Tiger and Bunny,
Taibani,
Tiger & Bunny
Tiger and Bunny Pilot,
Taibani Pilot,
Tiger & Bunny Pilot
Besorolás anime, TV anime, special
Hossz 25 rész x 24 perc 1 rész x 2 perc
Év 2011 2011
Ismertető:
Bizonyára ritka az olyan ember, akinek ne lett volna gyermekkorában kedvenc szuperhőse. Elég ha csak olyan “klasszikus” hősökre gondolunk, mint Batman, Pókember vagy a jó öreg Superman. Mind-mind olyan karakterek ezek, akik végig kísérték gyermekkorunkat. Azonban a hősök életét nem mindig kíséri siker és csillogás. Erre a legjobb példa nem más, mint történetünk főszereplője, Kotetsu T. Kaburagi, azaz Wild Tiger, aki valljuk be, nem éppen tartozik a megszokott, “hétköznapi” hősök közé. Azonban a történet sem sorolható a hétköznapi dolgok közé… ugyanis ki hallott már olyanról, hogy a tévében élőben nézhetjük végig kedvenc szuperhősünk megmentő akcióját?

Történet

A helyszín Sternbild városa, ahol az embereknek nem mindennapi dolgokban lehet részük. Ugyanis a várost 8 hős védelmezi, akiknek minden egyes bevetését kamerák kísérik végig, és amit élőben közvetítenek a nézőközönségnek a Hero TV jóvoltából, és ezek mellett még minden egyes Hősnek van egy külön szponzora is, ami valljuk be, kiváló reklámfogás. De kik is pontosan a Hősök? Ők a Next néven ismert, szupererőkkel rendelkező egyének. Egy mutáció következtében váratlanul jelentek meg a világban, amire még mind a mai napig nem találtak magyarázatot. Mindez 45 évvel ezelőtt történt. Jelenleg 7+1 Hőst ismerhetünk, akik amellett, hogy védelmezik az embereket, még versengenek is egymással. A Hősöket tevékenységeik alapján pontozzák, a legsikeresebb pedig megkapja a Hősök királya címet.

A Hősök színre lépnek

Kotetsu T. Kaburagi (鏑木・T・虎徹) – Wild Tiger: A főszereplő, aki már mondhatni kiöregedett a Hősök közül, picit ódivatú a szerelése és gondolkodásmódja is hagy némi kivetnivalót maga után. A bűnüldözés sem tartozik erősségei közé, sőt hajlamos elég sok kárt okozni. A 30-as éveiben járó férfi képessége abban rejlik, hogy fizikai erejét százszorosára képes növelni, azonban ez mindössze csak 5 percig tart. Megemlíteném még hogy veterán hősünknek van egy kislánya is, akit Kaede-nek hívnak és természetesen mit sem tud arról, hogy édesapja valójában Wild Tiger, Sternbild város egyik Hőse. Ezek mellett még “Vad Tigris” Hősünk egy társat is kap maga mellé, aki nem más, mint a fiatal Barnaby Brooks Jr., akivel mindig akad némi nézeteltérése…
Karina Lyle (カリーナ・ライル) – Blue Rose: A dermesztően dögös tinédzser lány nem véletlen kapta a “blue” megnevezést. Ugyanis képessége a fagyasztás, és ezek mellett még énekesi babérokra is tör. De azért valljuk be, hogy nem csak a harci képességei miatt olyan népszerű…
Keith Goodman (キース・グッドマン) – Sky High: A Hősök Királya, aki nagy népszerűségnek örvend. Egy rendkívül barátságos és tisztelettudó emberként ismerhetjük meg, aki már-már néha túlzásokba is esik az udvariasságot illetően.
Nathan Seymour (ネイサン・シーモア) – Fire Emblem: Az egyik legtüzesebb karakter, több szempontból is… ugyanis Fire Emblem a való életben elég furcsa megjelenéssel bír, mivel férfi létére rózsaszín hajjal tündököl és enyhén nőies megjelenése mellett még előszeretettel hajt rá a férfiakra is.
Ivan Karelin (イワン・カレリン) – Origami Cyclone: Hős létére egy elég félénk karaktert ismerhetünk meg személyében, aki gyakran inkább csak a háttérben marad.
Pao-Lin Huang (ホァン・パオリン) – Dragon Kid: A legfiatalabb, aki a sorozat kezdetekor mindössze 13 éves. Blue Rose mellett a másik lány Hős. Dragon Kid kínai származású, amit észre lehet venni öltözködéséből és harcstílusából is.
Antonio Lopez (アントニオ・ロペス) – Rock Bison: A hatalmas termettel rendelkező Hős, Wild Tiger barátja. Ezért nem is meglepő, hogy Rock Bison is már harmincas éveiben jár.
S végül, de nem utolsó sorban Barnaby Brooks Jr. (バーナビー・ブルックス Jr.), alias “Bunny”, aki 8. Hősként lép színre és a veterán Hős, Wild Tiger társa lesz. A szemtelenül fiatal, 20-as éveinek elejét taposó Barnaby azzal az erővel rendelkezik, amivel kicsit sem sikeres társa is. Vagyis fizikai erejét százszorosára képes növelni, azonban ez mindössze csak 5 percig tart. De hiába a hasonló erő, a páros mégsincs egy szinten. Ugyanis míg Wild Tiger népszerűsége egyre lejjebb süllyed, addig Barnabyé egyre feljebb. Pedig Wild Tiger még egy sajátos becenévvel is ellátja társát, előszeretettel bosszantja őt a “Bunny” vagy “Bunny-chan” gúnynévvel, amit azért kapott, mert folyton ugrál és a jelmezének olyan fülei vannak, mint egy aranyos kis nyuszinak.

Egyéb megjelenések

2011 áprilisában megjelenő Tiger & Bunny rendkívüli sikerén felbuzdulva 2011 augusztusában egy oneshot mangát is megjelentettek, amit az anime karakterdizájnjáért felelős Katsura Masakazu és Nishida Masafumi készített el. A oneshot a Young Jump magazin hasábjain debütált. Ugyanebben a hónapban egy Tiger & Bunny Anthology is napvilágot látott, ami Mikanagi Touya keze munkáját dicséri.
Azonban a sornak ezzel még nincs vége, hiszen Sakakibara Mizuki jóvoltából szeptemberben egy újabb alkotás látott napvilágot manga formájában, ami a Newtype Ace magazinban jelent meg. A következő hónapban, azaz októberben egy újabb manga is napvilágot látott kedvenc “Tigris és Nyuszi” párosunkból, ami a Miracle Jump-ban jelent meg Ueda Hiroshi és Yoshida Erika jóvoltából. Ezenkívül még sokak nagy örömére a 2012-es év sem fog Tiger & Bunny nélkül telni, hiszen várható egy két részes mozi megjelenése is.

Megvalósítás

A Tiger & Bunny sikere nem véletlen, hiszen olyan összetevőkből áll, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Adott a szuperhős kultusz megelevenedése és a karakteres, szeretnivaló szereplők megjelenése, amit az alkotók egy kiváló vígjáték alapba csomagoltak nekünk. A grafikára sem lehet panasz, hiszen hozza a 2011-es színvonalat. Azonban a cgi elemek megjelenése a harcokban zavaró lehet, bár ami azt illeti, inkább csak az első részben volt zavaróbb. Érdekesség, hogy a sorozatban a Hősök valós termékeket, cégeket reklámoznak. Ilyen például a Wild Tiger által reklámozott japán SoftBank távközlési cég, vagy Barnaby által reklámozott Bandai figura és videó játék gyártó cég, vagy éppen a jeges szépség Blue Rose popsztárokat megszégyenítő Pepsi NEXT reklámja.
Aki szereti a jó vígjátékokat, a stílusos karaktereket, a pörgő, izgalmas sztorikat és még a szuperhős kultusz sem hagyja hidegen, annak mindenképpen ajánlom a Tiger & Bunny-t.

Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész 05. Rész
06. Rész 07. Rész 08. Rész 09. Rész 10. Rész
11. Rész 12. Rész 13. Rész 14. Rész 15. Rész
16. Rész 17. Rész 18. Rész 19. Rész 20. Rész
21. Rész 22. Rész 23. Rész 24. Rész 25. Rész

 

CategoriesT