Tight-rope (2012)

Eredeti cím タイトロープ
Angol cím Tight-rope
Egyéb cím(ek) Tight Rope, Tightrope
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 2012
Ismertető:
Figyelem! Fiú-fiú szerelem. Ha nem kedveled ezt a műfajt, akkor itt állj meg és szép lassan fordulj vissza!

Ez a csekély, két részből álló OVA 2012-ben látta meg a napvilágot és shounen ai-nak lett kikiáltva. Nos, egy kicsit talán több annál. Bár nyilvános pucérkodások és izzadó férfitestek nem tűnnek fel egyik képkockában sem, de csak azért, mert mire odáig fajulnának a dolgok, hogy szereplőink ledobják az alsógatyát, az egyik fél mindig kihátrál a dologból. Az egyetlen vélhetőleg intimebb jelenet is a négy fal között zajlik le, ahova nagy bánatunkra nem engedtek be kamerákat, csak némi hangeffektet hagytak kiszűrődni a zárt ajtók mögül.

Szereplők

Ohara Ryunosuke: A hírhedt Ohara Család ötödik generációs örököse. Nyílt és őszinte… néha már zavarba ejtően az. Elmondása szerint csak Naoki jelenléte tartja vissza attól, hogy ő is hidegvérű gyilkos legyen. Barátja társaságában a viselkedése újra gyerekké válik. Nem hátrál meg a folyamatos elutasítástól és minden alkalmat kihasznál, hogy egy újabb keringőre csábítsa vonakodó partnerét. (Személyes vélemény: Zabálnivaló karakter!)

Satoya Naoki: Családja révén már gyerekkora óta ismeri Ryút, együtt nőttek fel. Szereti és származása ellenére nagyon jó embernek tartja. Ettől függetlenül állandóan visszatáncol és csóknál tovább nem engedi a fiút. Egy kissé érzéketlennek tűnik az első pillanatokban, de a történet haladtával egy érdekes szerelmi vívódásnak lehetünk tanúi az ő személyében.

Tetsu: Ryu és Nao barátja és nagy csodálójuk. Egy kissé együgyű, de jószívű, és azt a tényt leszámítva, hogy őt használják fel, hogy elkaphassák Naokit, egy jelentéktelen karakter.

Tachibana Kensuke: A Negyedik jobbkeze, valamint Naoki nagybátyja. Aggodalmas természetével az őrületbe kergeti Ryunosukét. Mivel tisztában van vele, hogy unokaöccse által Ryu bármiben kenyérre kenhető, ezért általában őt kéri meg, hogy bírja jobb belátásra a szertelen fiút.

Nishijima Keigo: A Nishijima Család fejének egyetlen fia. Aljas és gyáva természet. Szereti kihasználni az emberek gyengepontjait, mind fizikailag, mind pedig lelkileg. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy elraboltatja Naokit, hogy ezáltal rávegye az Ohara Család fejét, Ryút, hogy mondjon le a vezetői posztról és adja át minden fenségterületét neki.

Vélemény

Mivel a mű terjedelmileg nem egy nagy durranás, ezért nem is szeretném jobban kifejteni az események vonulatát, kár lenne érte. Még ha a sztori egy kissé sablonosra is sikeredett, akkor is az a fajta mű, ami pár havonta visszatér az emlékezetünkbe, hogy csak még egyszer hadd nézzem meg!

Online részek:
01. rész 02. rész

 

KategóriákT