To Aru Majutsu no Index (2008-14)

Képtalálat a következőre: „To Aru Majutsu no Index ico”

Eredeti cím とある魔術の禁書目録 とある魔術のいんでっくすたん
Angol cím A Certain Magical Index Nincs
Egyéb címek Toaru Majutsu no Kinsho Mokuroku,
Toaru Majutsu no Index
Toaru Majutsu no Index-tan,
A Certain Magical Index-tan,
Toaru Majutsu no Index Specials
Besorolás anime, TV anime, special
Hossz 24 rész x 23 perc 2 rész x 8 perc
Év 2008 – 2009 2009
Ismertető:
Az Iskolák városa, Gakuen Toshi. Egy hatalmas város, teli iskolákkal, esperekkel, loli tanárnőkkel és ki tudja még miféle borzalmakkal. Ebben a városban él a világ egyik legszerencsétlenebb sráca, Kamijyo Touma. A fiút érdekes formában átkozta meg a sors. Jobb keze bármilyen természetfeletti erőt képes semlegesíteni, ami egy isteni képesség lenne, azonban ez az erő Touma szerencséjét is elűzi, ezért éjjel-nappal üldözi szegényt a balszerencse.

A nyári szünet első napján Touma egy 12 év körüli, szörnyen éhes apácát talál az erkélyén, aki Indexnek hívja magát, és aki azt állítja, hogy 103.000 varázskönyvet hord magánál… Azt most ne firtassuk, hogyan került az erkélyre, de annak is kellően bizarr oka van… Index egy vidám, folyton éhes, csupa szív lány, akinek érdekes hivatása van, hiszen ő a mágikus egyház könyvtára! Szörnyen makacs, gyakran elég őrült dolgokat művel, hogy bizonyítsa az igazát, ezért ő a humor legnagyobb forrása az animében. Touma-hoz hasonlóan őt is furcsa erővel átkozta meg a sors, ez pedig a tökéletes memória. Hogy pontosan miért is átok ez, az majd a későbbi részekből pontosan kiderül.

Hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, Indexet úgy egyébként üldözi a Mágikus Szövetség. Ennek az a kisebb könyvtár az oka, amit a kis apáca magánál hord. Touma nem hisz a mágiában, ezért eleinte bolondnak nézi Indexet, azonban azok után, hogy majdnem hamuvá égeti a fiút az első mágus, akivel találkozik, kénytelen lesz belátni, hogy mágia igenis létezik a világon… Touma ezek után úgy érzi, nem hagyhatja magára a lányt, és mindenképp meg akarja védeni őt. (Habár pontosan tudja, hogy ezzel örökre halálra ítéli majd a szerencséjét.) Fogalma sincs, hogyan viszi ezt véghez, de ha Kamijyo Touma egyszer a fejébe vesz valamit, akkor amellett ki is tart a végsőkig. Így hát a fiú Index után megy a poklok mélyére, és ki is rángatja onnan, még ha belepusztul a folyamatba, akkor is…

Online részek:
KategóriákT