Toaru Hikuushi e no Koiuta (2014)

Képtalálat a következőre: „Toaru Hikuushi e no Koiuta png”

Eredeti cím とある飛空士への恋歌
Angol cím The Pilot’s Love Song
Egyéb címek Love Song of a Certain Pilot
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész x 24 perc
Év 2014
Ismertető:
Előzetesben annyit, hogy aki könnyed hangvételű repülőgép-tanonc mindennapokra számít, az inkább másfelé keresgéljen. Ez egy igen komoly hangvételű anime, ahol bár valóban diákok állnak a középpontban, de emellett az élet és halál kérdése, és a háború véres mivolta is. Viszont ha valaki szereti a háborús, repülős történeteket, annak mindenképpen ajánlom figyelmébe, mert egyébként nagyon jól eltalálták a diákélet és a repülés-háborúzás arányát. Nem beszélve az extra romantikus szálról… 🙂
Az eredeti művet Koroku Inumura írta, aki egy hasonló művet már készített, és ugyancsak ebben a világban játszódik:Recollection of a Certain Airship Pilot. Ez a light novel 2009 és 2011 között jelent meg a Shogakukan által.A sorozat, illetve a manga is 2014-ben indult, míg papírformában a Shōnen Sunday Super publikálta, az animét a TMS Entertainment kezdte elkészíteni.Az opening két hölgy, a „Petit Mylady” (Aoi Yūki és Ayana Taketatsu) „Azurite” c. száma, az ending pedig Akai Kōen “Kaze ga Shitteru” (“The Wind Knows”) c. száma.

Főbb szereplők:

Kal-el Albus (Karl La Hire): hamar kiderül, hogy ő nem egy egyszerű szegényesen élő család sarja, de sokáig kérdéses marad a valódi célja, amiért beállt diáknak a légierőkhöz, és elindult az Isla szigettel. A repülésben jó, és úgy látszik, a lányoknál sincs problémája, talán azért, mert három lánnyal élt együtt 9 éves korától. Nagyon bátor, ha a szeretteiről és barátairól van szó.

Ariel Albus: Kal-el féltestvére, egyidősek, pontosabban 1 nap van közöttük, ezért folyamatosan vitatkoznak, hogy ki is az idősebb, ki a báty és ki a nővér. Ariel is beállt a diákok sorába, mert szeretett volna egy nagy kalandban részt venni. Elég pörgős, életvidám személy és nagyon jól főz, az arcokból ítélve szívesen megkóstolnám a főztjét én is. 🙂

Claire Cruz: Kal-el az első estén belebotlik, és innentől kezdve elég sok időt töltenek együtt, egy repülőre is lesznek osztva, pontosabban egymást választják párnak. A lány nagyon ijedős, halk és pirulós fajta, ráadásul az „elit körbe” tartozik, ennek ellenére kicsit sem zavarja a társa, illetve a kollégiumi sereglet „egyszerűbbsége”.

Ignacio Axis: nagyon titokzatos fiú, eleinte inkább tűnik kívülállónak, mint diáknak. Mivel mindenki talál időben párt, így neki Ariel jut társnak a repülőre, minek folytán Ariel elég sok mindenbe „belerángatja”, ráadásul „Igna”-ként kezdi becézni. Így persze folyamatosan megismerjük őt is.

Nina Viento: A lány részt vett a „Szél Forradalmán”, mivel képes irányítani a szelet – ezért még gyerekkorában elszakították anyjától. Isla szigetén mint kormányzó utazik, ám kiderül, az évek alatt elveszítette képességét.

A diákpárok:

Noriaki Kashiwabara: más néven Noripii, túlzottan is energikus mégis „észrevétlen” fiú.
Nanako Hanasaki: nagyon mosolygós lány, Noripiivel egy városba valósiak, végül ezért is lesznek társak.

Benjamin Sharif: azaz Benji, nyugodt és épeszű srác, kiváló eredményekkel.
Sharon Morcoz: Benjivel gyerekkori barátok és közel állnak egymáshoz, emiatt lettek társak is.

Mitsuo Fukuhara: párja által Micchan-nak becézett pufi, ámde nagyon hozzáértő fiú.
Chiharu de Lucia: úgy gondolta semmire sem jó, és ezért csatlakozott, szeretne pilóta lenni.

Wolfgang Baumann: kinézete miatt inkább néznénk tanárnak, bár a többiekkel egyidős (he?!).
Marco Santos: Wolf-san társa, kb. feleakkora és ezért bátyónak is hívja társát.

A történetről:

A történet 1860-ban játszódik. Rögtön a búcsúzkodással kezdődik, ezt követően végig Isla szigetén és a levegőben zajlik. Isla szigetét a Laputa c. animében látottakhoz tudnám hasonlítani, csak míg az egy kastélynyi terület volt, addig Isla szigete hatalmas. Van tó, hegyek, reptér, iskola, legelő, szántó és egy kisváros, tehát van hely bőven gyakorlatozni és élni, a városlakók pedig gondoskodnak a mindennapi betevőről. Az egész utazás és kiképzés célja az, hogy elérjék a Szent Forrást, majd a „Fellegek Határát”, magyarán szólva felfedezik az ismeretlent, de mivel „az” ismeretlen, nem tudják, mire számítsanak, így szükséges az új pilóták kiképzése. Az út több hónapig tart, ezalatt az alapvető kiképzést megkapják, amire szükségük is lesz, hisz a Forráshoz érve azonnal harcba keverednek, ami sajnos nagyon sok áldozatot követel. A gépek és a technika nem túl modern, ráadásul az ellenség jobb felszereléssel rendelkezik. Sikerül végül győzelmet aratniuk? Talán van még egy rejtélyes szövetséges, aki melléjük áll, és talán használhatják újra titkos fegyverüket is. És végül, elérhetik a céljukat? Valóban Szent Aldista legendája az útmutatójuk?

Saját vélemény:

Bár sosem szerettem igazán a háborús történeteket, a képvilág miatt tettem egy próbát. Nem bántam meg, mert tényleg jó. Benne van az, ami megkülönbözteti egy hétköznapi háborús sztoritól, mert mégiscsak diákokról beszélünk, akik viccelődnek, piszkálódnak, és éttermet csinálnak a kollégiumukból. 🙂 Nagyon visszaadta az érzéseket, a félelmet, a bátorságot, a bajtársiasságot és a megkönnyebbülést, amikor a szeretteidet viszont láthatod. A karakterek kidolgozottak, szerethetőek mind, épp ezért

SPOILER!

fájdalmas az, hogy annyi diák elvész a harcokban.

Személy szerint örülök neki, hogy az „utolsó rész” az igazából az utolsó előtti, és a 13. rész az a máshol megszokott jövőbetekintős ending egész részes változata. Bevallom, kevés olyan anime volt eddig, ami ennyire befolyásolta a lelki állapotom, illetve a könnycsatornáim aktivitását. Összességében nagyon tetszett, és elég nagy nyomot hagyott.

Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész 05. Rész
06. Rész 07. Rész 08. Rész 09. Rész 10. Rész
11. Rész 12. Rész 13. Rész

 

KategóriákT