Tokyo ESP (2014)

Képtalálat a következőre: „Tokyo ESP png”

Infó:

Eredeti cím 東京ESP
Angol cím Tokyo ESP
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014

Ismertető:

Író: Segawa Hajime (Ga-Rei Zero – ugyanabban a világban játszódnak)
Műfaj: Akció, Vígjáték, Sci-fi, Shounen, Természetfeletti,
Manga Kezdés: 2010 –
Anime Kezdés: 2014 Július – 
Stúdió: Xebec

Háttérinfók

A Tokyo ESP manga Hajime Segawa, a Ga Rei szerzőjének alkotása. 2010 áprilisától jelenik meg a Kadokawa Shoten Shounen Ace magazinjában. Az animét Shigehito Takayagi rendezte, a gyártás a Xebec stúdió jóvoltából valósult meg.

Kétféleképpen élheted az életed: vagy úgy, hogy nem hiszel a csodákban, vagy pedig úgy, mintha minden pillanat egy újabb csoda lenne.
Cselekmény

Hatalmas katasztrófa történt Tokióban, mivel úgynevezett mutánsok (valamilyen természetfölötti képességgel rendelkező emberek) támadták meg az országházat. Vezetőjük, bizonyos Professzor, egy új világ kezdetét jelentette be, amely a mutánsok irányítása alatt áll majd. Az emberek tehetetlenek a szuperképességekkel bíró terroristák ellen, így minden reményük egy fiatal mutáns, a Fehér Lány (Shiroi Shoujo). Csakhogy róla már egy ideje nem hallott senki, így kénytelenek szembenézni a legrosszabbal. A egyre inkább elhatalmasodó káosz közepette megjelenik néhány olyan mutáns, akik az emberek védelmére törekedve harcba szállnak a gonosztevőkkel. Hamar kiderül róluk, hogy ők bizony a legendás Fehér Lány bajtársai, azt viszont ők se tudják, hogy a lány merre lehet. Vajon eljön megmenteni a várost? Egy adott pillanatban a történet azonban megszakad, és visszatérünk a kezdetek kezdetéhez, mikor is Urushiba Rinka szert tesz mutáns erejére. Mikor ereje aktiválódik, haja kifehéredik, ezért az emberek elkezdik Fehér Lánynak hívni. Ha meg szeretné védeni az embereket, Rinkának meg kell tanulnia harcolni, és igazi hőssé kell válnia.

Hősök és gonosztevők

Az anime szereplői két csoportra oszlanak: a hősök és a gonosztevők. Természetesen a gonosztevők többen vannak és nagyon erősek, míg az ellenük harcolók még gyengék, és azt sem tudják pontosan, hogy mi legyen a következő lépés. Rinkáról is hamar kiderül, hogy ő sem született világhírű karate harcosnak. Bizony, a főszereplőket minduntalan félholtra verik, gyakran vesztik szem elől a követni kívánt utat. Előbb-utóbb azonban mindig sikerül felülkerekedniük a tulajdon kétsébeesésükön és folytatniuk a harcot.

A grafika

A grafika jó, de nem annyira kiemelkedő. A szereplők szépen ki lettek dolgozva, a hátterekre sem lehet nagyon panasz. A tokiói városképek pedig igazán remekül sikerültek, néhol egy-egy természetfölötti jelenséggel megtoldva (például repülő épületek vagy hasonlók).

Opening és ending

Az opening kicsit túl vidám hangulatúra sikeredett. Faylan Tokyo Zero Heatrs című dala egyébként annyira nem rossz, egyszerűen az animéhez képest túlontúl pozitív. Ellenben az endinggel éppen a ló másik oldalára estek a készítők. Ugyanis Yousei Teikoku Kyuusei Argyros című dala nagyon komorra sikeredett, bár Minami lelkivilágát igazán szemléletesen mutatja be.

Ajánlás

Több, mint valószínű, hogy ez az anime sokaknak nem fog sok újat mondani. A története eléggé megszokott, könnyen ki lehet találni, hogy mi fog történni a következőkben. Ami mégis egy kicsit különlegessé teszi, az például a furcsa képességekkel bíró állatok, mint a repülő, világító halak, melyektől a mutánsok az erejüket kapják, vagy akár Peggy, a repülő pingvin, aki viszont képes a repülő halakat megenni, de még van néhány hasonló. Összességében, szerintem, kellemes szórakozás, el lehet vele ütni néhány unalmas órát. Nekem végül is tetszett, voltak apró hibái, de azért élvezhető alkotás.

KategóriákT