Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou (2007)

Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou ICON by Animegun

Eredeti cím東京魔人學園剣風帖 龍龍(トウ)
Angol címTokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou
Egyéb cím(ek)Tokyo Majin Gakuen Kenpucho
Besorolásanime, TV
Hossz14 rész
Dátum2007
Ismertető:
A tavaszi szünetben új diák érkezik a Magami suliba. Hiyuu Tatsuma egy különleges srác, akit okkal küldtek Tokióba, de ennek csak később lesz jelentősége. Miután megérkezik, a félresiklott bemutatkozása után a helyi keménygyerekkel,Houraiji Kyouichivel egy rögtönzött harci bemutatóba kezdenek, amit egy „Legyünk haverok!” mondattal fejeznek be. A hirtelen jött népszerűséggel jár egy újabb kihívás is Daigo Yuuya személyében. A leszámolásra egy régi, lepukkant iskolában kerül sor az este folyamán. Ezt megtudva a lelkiismeretes Misato Aoi, valamint szárnysegédje, Sakurai Komaki a helyszínre sietnek megakadályozni azt. Eközben a város több részén is különös energiák szabadulnak el, csodálatos véletlen folytán a főhőseink összecsapásának helyszínén is, ami felébreszti a bennük áramló erőket, de pechükre az épületbe pecsételt démon is felébred… amit hamar le is vernek.
A kezdeti értetlenkedés és néhány vita után úgy döntenek, szívükön viselik a város sorsát és megküzdenek a szörnyekkel. Hamar kiderül azonban, hogy nem ők az egyetlen emberek, akiket átjár az erő, sőt olyan is akad, aki az erő sötét oldala felé húz.
Gyanúsan „ZS” kategóriásnak tűnt, ezért félve kezdtem bele, de kellemeset csalódtam.
A sorozat a második résszel kezdődik, az első rész jóval a fent említett események után játszódik – szóval érteni belőle senki nem fog semmit -, de aki megnézi, az egyből láthatja, hogy kb. mire számíthat, ha belekezd. Az erényei közé sorolnám a meglepően színvonalas akciójeleneteket. Jól koreografáltak, nem csak úgy csapkodnak, meg halálsugarakat lőnek, hanem le van animálva az összes mozdulat. Főleg Hiyuu kung-fu harcstílusa tetszett. Amolyan zúzósabb (nem tudok jobb szót) zenék mennek a harcok alatt, amitől olyan badass hangulatot varázsolnak. A többi zene jól van kategória. Az opening szerintem nagyon jó, az ED vállalható, de ez olyan kinek a pap, kinek a paplan. A grafika szerintem mai szemmel is megállja a helyét.
Volt viszont egy elég „érdekes” megoldás a jelenetvágásokkal. Előfordult (nem mindig), hogy harc közepén vágás, majd a következő jelenetben ugyanazok a szereplők másnap a sulitetőn beszélgetnek és 3-4 perc múlva visszaemlékeznek, hogy hogyan fejeződött be a harc. A készítők is rájöttek, hogy nem ez volt életük ötlete, a második évadban már nincsenek ilyen „kreatív” dolgok. A részek nézésénél nagyon észnél kell lenni, mert nem minden alkalommal hívják fel kellően a figyelmet bizonyos dolgokra, így elsőre nem biztos, hogy minden esetben érthető lesz az ok-okozati összefüggés. Ilyenkor zavar támad az erőben és a kedves néző hajlamos lehet elsiklani pár dolgon és panaszkodni, hogy ez sehogy se jó.
És hogy ki nézze meg? Bárki, aki nem erkölcsi, etikai vagy szellemi problémák felvetésére-megválaszolására kíváncsi, de nézne egy jó kis shounent átlagosnál jobb harcjelenetekkel, sablontörténettel, amibe azért van egy két váratlanabb húzás is.
Online részek:
CategoriesT