Tokyo Mew mew (2002-03) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Tokyo Mew mew png”

Infó:

Eredeti cím 東京ミュウミュウ/

japán
Magyar cím Vadmacska Kommandó
Egyéb cím(ek) Tokyo Myu Myu, Mew Mew Power
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Idehaza 26 rész (A sorozat első fele)
Év 2002 – 2003

Ismertető:
“A Föld… otthona több millió életnek… az egyedülállóan szép kék bolygó… A Föld… De ezen a bolygón…Több mint 2500 faj pusztult ki. Ki kell állnunk értük…Minden élőlény miatt… és önmagunkért.”

Momomiya Ichigo, 13 éves (bár cseppet idősebbnek néz ki^^) átlagos japán lány. Iskolába jár, s mint minden lány az iskolában, szerelmes a suli legtutibb srácába, Aoyamába. Sikerül is randit összehozni vele, elmennek egy állat kiállításra. Ám a kiállítás macska szimbóluma egy kamerát rejt magában, ami mögül két különös férfinak Ichigo felkelti a figyelmét. A múzeum utáni sétán Aoyama egyedül hagyja a lányt, aki észrevett egy cuki rózsaszínű boltot, ám a bolt tetején is ugyanaz a macskaszimbólum található, mint a múzeumban. S a két férfi Ichigo DNS-ét vizsgálva beindítja a Mew Project-et. Földrengés tör ki és Ichigot fénysugarak ölelik át, megjelenik egy Iriomote macska, ami eggyé válik Ichigoval. A külvilág számára Ichigo csak elaludt. Azonban az eset után különleges képességekkel gyarapszik a lány repertoálja. Magas helyekről talpra esik, és megőrül a halakért, és nyávogni kezd (mint egy cica, nem furcsa?^^) Később egy parkban egy szörny megtámadja Aoyamát, s megjelenik az egyik különös férfi, s odaad Ichigonak egy bilétát, mely segítségével átváltozik Mew Mew Strawberryvé (Mew Ichigo).

Miután legyőzi, kiderül, hogy a szörnyeteg Chimera Animal, egyike az olyan Alieneknek, akik megszállva a földi állatokat szörnyekké változtatják őket. Az egyetlen védekezési forma ellenük és a közelgő krízis ellen a “Különleges állatok”, akik képesek fajtájukat megvédeni. A két férfi ezért keres olyan embereket, akik képesek befogadni a különleges állatokat magukba, hogy felvehessék a harcot az Alienek ellen. 4 társa van akiket megkell találjon, hogy segítsenek neki a küldetésben. Mindegyikükön megjelenik egy-egy különös jel. Mint, Lettuce, Zakuro és Puding, mindegyikük egy-egy állatot képviselve harcol a Földért. Valamint mindegyikük a két tudós férfi titkos főhadiszállásán fog dolgozni… a cuki rózsaszín épületben, ami a Cafe Mew Mew sütiző, kávézó.^^ Feltűnnek majd idegenek, akik irányítják a Chimera Animalokat, valamint egy titokzatos Kék lovag, aki mindenáron meg akarja óvni Ichigót, s kiderül, több van a háttérben, mint az, hogy kutyák és egerek változnak szörnyeteggé.

A grafikára nem lehet panasz, 2002/2003-as anime lévén. A történet 52 részen keresztül bontakozik ki, kedves, aranyos kis anime, mely a végéhez közeledve kicsit érzelmesebbé, komolyabbá válik a mókás, humoros elejéhez képest. Az intro szerintem jól sikerült, a “My Sweet Heart” című szám tökéletes az anime jellegéhez. Magyar anime csatornán is vetítették, de nem az eredeti Tokyo Mew Mew-t, hanem annak egy megvágott, újraszerkesztett változatát, a Mew Mew Power-t, amit a magyarok Vadmacska Kommandónak kereszteltek el…

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákT

Vélemény, hozzászólás?