Tokyo Ravens (2013-14)

Képtalálat a következőre: „Tokyo Ravens ico”

Infó:

Eredeti cím 東京レイヴンズ
Angol cím Tokyo Ravens
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2013 – 2014

Ismertető:

A Tokyo Ravens (東京レイヴンズ) című anime eredetileg egy light novella alapján készült, melyet Kōhei Azano írt és a Shumihei illusztrálta. Időközben a manga is útnak indult mellette.

Tsuchimikado Harutora, a Tsuchimikado főház egy mellékági családjának a fia. Annak ellenére, hogy egy kiváló omnyouji családba születik, ő nem rendelkezik a képességgel, hogy lássa a szellemeket. Legjobb barátaival, Ato Toujival, aki egykoron bűnöző volt és Hokutoval éli normális mindennapjait. A nyár folyamán Tsuchimikado Natsume, a főház lánya hazalátogat Tokióból és a Harutorával való találkozásukból sok jó nem sül ki. Egy érdekes félreértés és egy csúnya incidens után Harutora úgy dönt, hogy ő is Tokióba megy tanulni, és ehhez legjobb barátja, Touji is társul.

Tokióban aztán belecsöppennek egy új környezetbe és hőseink rájönnek, hogy a felnőttek világa nem is olyan rózsaszín és vidám, mint ahogyan azt elképzelték. Új barátságok szövődnek, szerelmek röppenek erre-arra és hamarosan megjelenik a Fő gonosz is.

Személyes véleményként szeretném kiemelni Kont, Harutora shikigamiját, aki egy eszméletlenül aranyos kis rókaszellem. Remek karakter és hovatovább szerethető jelenség.

Az openingek remekül illenek az animéhez: pörgősek, fülbemászóak, az embernek kedve támad ropni egyet tőlük. Az első ending melankolikusabb, kissé vontatott, de ez nem is baj, hiszen ez még a felvezetéshez elegendő, ezzel ellentétben a második ending az openingekhez hasonlóan pörögnek. És ami a legfontosabb: Repülnek a Hollók!

KategóriákT