Tokyo Underground (2002)

Képtalálat a következőre: „Tokyo Underground ico”

Eredeti cím 東京アンダーグラウンド
Angol cím Tokyo Underground
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 25 perc
Dátum 2002.04.02 – 2002.09.24
Ismertető:
Egy akcióval fűszerezett vígjáték a jelenkori Tokió titokzatos alvilágáról.

Az alvilágot itt szó szerint kell érteni, ugyanis van egy föld alatti hatalmas bunkerrendszer, amiről a felszínen senki nem tud. Olyan emberek élnek itt, akik nagyrészt valamilyen természetfeletti hatalommal rendelkeznek. Képesek uralni egy természeti elemet, mint például a tűz, a víz, az elektromosság vagy a mágnesesség.

Van egy olyan lány (Ruri), akinek a képessége mindenki másét felülmúlja: életet képes adni. Azonban a cégnek (ez az a szervezet, ami a képességekkel rendelkező harcosokat összefogja, és az alvilág rendjét fenntartja) “tervei” vannak vele. Így a testőre, Chelsea megpróbálja megmenteni őt, és elszökik vele a felszínre.

Rumina a felszínen lakik. Nagyapja harcművésznek szánja, ezért minden nap kőkemény edzést kell véghezvinnie. Még akkor is, amikor az első napja van a középiskolában. Rumina nagy reményeket fűz ehhez a naphoz: úgy gondolja, vééégre normális életet tud élni, és el fogják fogadni az iskolában mint egy hétköznapi embert. Azonban az első nap “véletlenül” leveri az iskola nehézfiúit, így minden reménye elszáll. Ginnosuke-val, barátjával hazaérve azt tapasztalja, hogy egy hatalmas lyuk tátong a hátsó udvarukban, és hogy egy harcias szőkeség és egy szegény megszeppent leányka kíván megszállni nála. Ezt még el tudná tűrni, azonban a két jövevénynek különös képességű harcosok vannak a nyomában.

Az első harc folyamán, az első ütésbe bele is hal főhősünk. Azonban Ruri feltámasztja, és így neki is különleges képesség kerül hatalmába: ő uralja a szelet. Ezzel könnyen sikerül elűznie az alvilág küldötteit, ugyanis az alvilágban senki nem is hallott a szélről.
Amikor már minden kezd szépen alakulni, a cégnek végül sikerül visszarabolnia Rurit, így megmentésére indulnak. Azaz indulnának, de találkoznak Rumina nagyapjával, aki belekezd a három fiatal kiképzésébe…


Nagyon hangulatos anime, tele poénokkal. Bár nem az akcióra van kiélezve a történet, de szépen kivitelezett harcok is gyakran előfordulnak. A grafikája effektek szempontjából egyedülálló, zenéje pedig hangulatos és jól eltalált.

Ajánlom azoknak, aki szeretik a poénnal és harcokkal fűszerezett elvont történeteket. Bár nem kiemelkedő a maga nemében, mégis jó szórakozást nyújthat!

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész 14.rész 15.rész
16.rész 17.rész 18.rész 19.rész 20.rész
21.rész 22.rész 23.rész 24.rész 25.rész
26.rész
KategóriákT