Tonari no Seki-kun (2014)

Képtalálat a következőre: „Tonari no Seki-kun 512x512”

Infó:

Eredeti cím となりの関くん
Angol cím Tonari no Seki-kun
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 21 rész
Év 2014

 

Ismertető:

Az anime egy 2010 óta futó manga alapján készült, 2014-ben.

Mindenki tudja, hogy az iskolában a tanórák nem mindig a legérdekesebbek. A diákok gyakran elalszanak, olvasnak, leveleznek vagy csak néznek ki a fejükből. De Seki sokkal leleményesebb e téren.
A Yokoi mellett ülő Seki minden órára talál valami elfoglaltságot: dominózik, pecsétet farag radírból, különös szabályú shogit játszik vagy épp hegymászást imitál. Yokoi hiába igyekszik minden órán odafigyelni, szomszédja egyszerűen elvonja a figyelmét. Persze megpróbálja leállítani, de vagy maga Yokoi is belemerül a játékba mint néző, vagy a tanárok szidják le, amiért hangoskodik. Az osztálytársak és a tanárok persze mindebből semmit nem vesznek észre, vagy épp téves következtetéseket vonnak le.
Szereplők:

Yokoi: Egy kedves, de gyakran hirtelen haragú lány, aki szereti az aranyos dolgokat, és próbálkozik jól tanulni.

Seki: Egy hihetetlen kreativitással és kézügyességgel megáldott fiú, aki csöndesen, de hasznosan tölti a tanórákat.

Gotou: Szinte az egyetlen fontosabb szereplő az animében a főszereplőkön kívül. Nagyon szeretne Yokoi barátnője lenni, így sokat figyeli a lányt, melynek következtében kicsit félreérti Seki és Yokoi kapcsolatát.

Maeda: A Seki előtt ülő fiú, igen komor, és könnyen feldühödik, így Sekinek játék közben néha oda kell figyelnie, nehogy Maeda észrevegye.

Uzawa: Egy fiú, aki nem igazán figyel a körülötte lévőkre.

Megvalósítás:

A grafika, ha nem is a legmodernebb, de letisztult és egyszerű. Az opening aranyos és pörgős, bár nekem annyira nem tetszett, az ending viszont egy jó kis ritmusos szám.

Összegezve:

Bár a történet mindössze ennyiből áll, de a részenként majdnem nyolc perces humorért megéri. A sorozat vicces, Seki játékai ötletesek, Yokoi kommentálása pedig élvezetessé teszi a történetet, főleg, amikor teljesen beleéli magát. Aki egy rövid, humoros sorozatot keres, annak feltétlenül tudom ajánlani.

 

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákT