Toradora! (2008-09)

Képtalálat a következőre: „Toradora! ico”

Eredeti cím とらドラ!
Angol cím Toradora!
Egyéb cím(ek) 虎x龙 龙虎斗
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész × 24 perc
Dátum 2008.10.02 – 2009.03.26
Ismertető:
A ToraDora! a gimnazisták iskolai mindennapjait mutatja be, hogy hogyan találnak rá az igaz szerelemre…

A ToraDora! egy shoujo regény adaptációja, amitTakemiya Yuyuko írt és Yasu illusztrált*, 10 kötetet tartalmaz, amit 2006. március 10-e és 2009. március 10-e között adtak ki, azonban egy újabb regény jelent meg Toradora Spin-off! címmel, ami 2007. június 10-én indult, összesen 2 kötetes lett*. A manga adaptációja (Zekkyou által) egy shounen manga magazinban, a Dengeki Comic Gao!ban 2007. július 27-én startolt és 2008. január 27-én fejezték be, amit hivatalosan a MediaWorks adott ki. Azonban egy újabb kötet jelent meg, pontosabban a Dengeki Daioh magazintól 2008. február 27-én, ami még jelenleg is fut. Az anime 2008 októberében indult a TV Tokyo-n, 2009 tavaszán pedig egy visual novel is napvilágot látott a Guyzware-nek köszönhetően*.

„Miért nem ért meg minket senki?…Miért nem támogat minket senki, még akkor sem, amikor nagy bajba kerülünk?”

Történet
A Toradora! története Ryuuji Takasu-val kezdődik, aki mellékesen az egyik főszereplőnk, egyébként az apja ijesztő tekintetét örökölte, így az iskolában (és mindenhol másutt is) halálosan rettegnek tőle. Azonban rémisztő külseje ellenére ő egy igazán jószívű ember. Szóval Ryuujinak kevés barátja van a külseje miatt, és még a lehetőségei is elég reménytelenek, hogy valaha is lesz barátnője. Egyébként anyjával él együtt, aki eléggé gyerekes jellemnek mondható, ezért Ryuuji vezeti a háztartást. Ryuuji Takasu második évét kezdi a középiskolában. Vegyes érzelmekkel sétál első napján az iskola felé, ugyanis új osztályba kerül. Meglepetésére azt látja, hogy a legjobb barátjával, Yuusaku Kitamurá -val egy osztályba kerültek, és a hűen áhított szerelme,Minori Kushieda is ugyanebbe az osztályba jár ezentúl. Azonban, amikor Ryuuji elkezd ábrándozni, hogy milyen jó, hogy egy osztályba kerültek Minorival, hirtelen valaki nekimegy, pontosabban Taiga Aisaka, aki Minori jó barátja és mellékesen ő is ugyanabba az osztályba fog járni, mint Ryuuji. Ő egy olyan lány, akitől szintén rettegnek a suliban, akit csak “zsebtigrisként”emlegetnek, hiszen a cuki kis aprócska megjelenése ellenére ő igenis agresszív természet, aki nem habozik odacsapni valakinek. Miután találkozik Taiga Ryuujival, vet rá egy pillantást, és hát oda is csap neki elég rendesen. Tehát nem igazán jól kezdődik kettejük kapcsolata.

Később egy kis félreértésnek köszönhetően Ryuuji felfedezi, hogy Taiga fülig szerelmes Kitamurába és Taiga is tudomást szerez Ryuuji szerelméről, Minoriról. A történések után Ryuuji azt javasolja, hogy működjenek együtt, hogy elérjék szerelmük szívét. Taiga kihasználja azt a tényt, hogy Ryuuji közelebb akar kerülni Minorihoz ő általa, és Ryuujit szolgájaként kezeli, vele csináltatja meg a mindennapi házimunkákat (sütés-főzés és takarítás). Taiga olyan sok időt tölt ezután Ryuuji házában, hogy már szinte családtagnak számít. Mindazonáltal hogy elég sokat vannak együtt, az iskolai diákok elkezdenek róluk híreket terjeszteni a hátuk mögött. Ami ellen próbálnak is tenni valamit…

Vajon ezek után mi fog következni? Beteljesül az álmuk, hogy valaha is elnyerjék szerelmük szívét?

Karakterek:
Ryuuji Takasu (高須 竜児 Takasu Ryuuji)
A sorozat főszereplője, tizenhét éves középiskolás diák, a második osztályba jár. Apa nélkül él anyjával, ezért megtanult önálló lenni. Jól tud főzni és megszállott tisztaságmániás. Gyakran segít Taigának a házimunkában, mert a lány erre képtelen. Kinézete miatt eléggé lenézi magát, és önbizalom hiánya is ebből fakad. Ennek ellenére a legtöbb helyzetben nyugodt és felelősségteljes tud lenni. Az érzései Taiga iránt kezdenek megváltozni, ahogy több időt tölt vele.

Taiga Aisaka ( 逢坂 大河 Aisaka Taiga):
Ryuuji osztályába jár, eléggé visszamaradott a fejlődésben, hiszen nagyon aprócska babaként lehet őt jellemezni, és persze a beceneve, (zsebtigris) adott neki egy olyan komplexumot, ami miatt agresszív és elég negatív hozzáállása van az emberekhez. Lényegében Taigát elég könnyen fel lehet idegesíteni, és nagyon ügyetlen is tud lenni. Annak ellenére, hogy egy jómódú családból származik, az élete különféle problémák miatt nagyon nehéz, és ebből következik az is, hogy nem igazán tudja, hogyan kell elvégezni a házimunkát. Bár Taiga először rosszul viselkedik Ryuujival, de később az érzései elkezdenek változni.

Minori Kushieda (櫛枝 実乃梨 Kushieda Minori):
Minori szintén Ryuuji osztályába jár, és Taiga közeli barátja. Taiga erőszakos természetével ellentétben Minori mindig mosolygós és vidám. Nagyon sportos és az iskolában a lányok softball klubjának a kapitánya, bár ugyanakkor sok részmunkaidős munkája is van. A bolondos hajlamai ellenére nagyon figyelmes és kedves ember, aki nagyon rendes embernek véli Ryuujit.

Yuusaku Kitamura (北村 祐作 Kitamura Yuusaku):
Ő is Ryuuji osztálytársa, és a legjobb barátja. Ő a diáktanács elnöke, az osztályképviselő, és az iskola fiú softball klubjának a kapitánya. Először neki voltak gyengéd érzelmei Taiga iránt, és később be is vallotta neki, hogy szereti őt, de Taiga akkor visszautasította. Nemsokkal később viszont már Taiga lesz szerelmes belé.

Ami Kawashima (川嶋 亜美 Kawashima Ami):
Kitamura gyerekkori barátja, modellként dolgozik, ami nem is csoda, hiszen megvannak az adottságai hozzá: szép, csinos és minden lány a hosszú lábaira irigykedik. Mások irányába nagyon kedves és nagylelkű, de ez csak egy színjáték. Igazából arrogáns és nem habozik használni a gyalázkodó/megvető beszédét. Kawashima egyébként néha irigyli Taigát, hogy ő mindig becsületes tud lenni, ő pedig nem. Egyébként vonzódik Ryuujihoz és meg is kérdezi tőle, hogy szeretné-e az igazi énjét, és hogy ad-e neki egy második esélyt…

Yasuko Takasu (高須 泰子 Takasu Yasuko):
Ryuuji 33 éves anyukája, bár állandóan huszonháromnak említi magát. Azt mondja Ryuujinak, hogy az apja meghalt, mielőtt ő megszületett, de az igazság az, hogy soha nem voltak házasok és a férfi elhagyta őt, mielőtt a gyerek megszületett, így egyedül neveli fiát. Gyerekes személyisége van, és mióta dolgozik, rábízza a mindennapi házimunkát Ryuujira, aki ezért is ilyen házias.

OP/ED/Grafika:
Az animének 2 openingje és 2 endingje van. Az első OP a “Pre-Parade” (プレパレード), amit Rie Kugimiya, Eri Kitamura és Yui Horie adnak elő, akik mellesleg a 3 főszereplő lány hangját is adják a sorozatban*. Az első ED a “Vanilla Salt” (バニラソルト) Yui Horie-tól. A második OP a “Silky Heart” szintén Yui Horie előadásában, és végül a második ED-et, az “Orange”-t (オレンジ) szintén Rie Kugimiya, Eri Kitamura és Yui Horie énekelte fel. A zenéket nagyon jól eltalálták, egészen jól illenek az anime hangulatához. A grafika kifejezetten szépnek mondható, habár egy 2008-2009-es animétől ez el is várható. A karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva, a háttér úgyszintén. Nem lehet rá negatívumot mondani.

Vélemény/Ajánlás:
Szerintem egy nagyon jó kis sorozattal van dolgunk, hiszen nem egy tipikus shoujo animéről van szó. A Toradora alkotói főleg a humorra fektették a hangsúlyt, de ez a későbbi részekben viszonylag megváltozik. Plusz az animében megvan az, hogy egészen reálisan ábrázolja a történetet, és nem dramatizálja túl azt, mint a legtöbb hasonló alkotás. Egyébként a karakterek jellemfejlődése is nagyon érdekes, és megnyerő. Nem csak a shoujo kedvelőinek ajánlanám, mivel szerintem mindenki számára van valami a Toradorában, amit megszerethet. Én kifejezetten élveztem a sorozatot és bárkinek ajánlom, mert egy próbát mindenképp megérdemel. Az pedig már egy más dolog, hogy ha megnézünk egy pár részt, utána nem tudjuk majd abbahagyni.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
Ova Special

 

KategóriákT