Touch (1985-87)

Képtalálat a következőre: „Uesugi Tatsuya png”

Infó:

Eredeti cím タッチ
Angol cím Touch
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 101 rész
Dátum 1985 – 1987

Ismertető:

Előzmények:
A Touch eredetileg egy 26 kötetes manga, ami 1981-től 1986-ig futott. Hihetetlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szerzőjét, Adachi Mitsuru-t Japán egyik leghíresebb mangakájává emelte, aki nem egy díjat söpört be. Ilyen volt a Shogakukan Manga Díj is, amit 1983-ban a Touch kapott meg a legjobb shounen kategóriában. Nem maradt más, mint egy anime indítása, ami kétségtelenül beírta magát az anime-történelembe. A sorozathoz még készült 3 recap movie, ahol sok változás történt a történet terén, valamint 2 TV special is, ami már a 101 rész után játszódik.

Történet:

A Touch története három szereplő körül forog. Uesugi Katsuya és Uesugi Tatsuya, akik ikertestvérek, valamint Asakura Minami, a szomszéd lány, élik átlagos mindennapjaikat. Katsuya egyszerűen mindenben sikeres, jól tanul, a lányok odavannak érte és nem utolsó sorban elképesztően tehetséges baseballjátékos. Bátyja, Tatsuya, szinte teljesen az ellentettje a népszerű öcsikének. Lusta, és nem sokan kedvelik kicsit szarkasztikus személyiségét, viszont mindenki mást maga elé helyez és bármire képes lenne öccséért. Minami, a gyerekkori barát és szomszédlány, akivel a fiúk sülve-főve együtt vannak. Természetesen, ahogy felcseperedtek a fiúk észrevették, hogy Minami egy lány, és elkezdtek iránta érezni valamit…. Lassan elérkezik a középiskola ideje, ahol Katsuya természetesen a baseball klubhoz csatlakozik, míg “buta” bátyja dacból a boksz klubba lép be. Köztudott, hogy a középiskolás baseball csapatok célja a híres Koushien stadion, ami a nemzeti baseball mérkőzéseknek ad helyet. A Meisei Akadémia számára ez már többé nem álom, hiszen olyan aduászt tartanak a kezükben, mint Uesugi Tatsuya, aki kiemelkedő dobó. A csapatot Minami is támogatja, hisz menedzserként csatlakozik a klubhoz, hogy minden erejével támogathassa Tatsuyát, hisz kiskorukban a fiú megígérte, hogy mindenképp elviszi Minamit Koushienbe. Telnek az örömteli napok, mígnem történik valami…Valami hatalmas tragédia, ami mindenki életét fenekestül felforgatja és megváltoztatja….

Vélemény:

A Touch a maga 101 részével egy igazi csoda. Megnevetteti és megsiratja az embert, szó szerint. Tele van érzelmekkel, fordulatokkal és szerethető karakterekkel. Mindenkinek csak ajánlani tudom, legyen az lány vagy fiú. A Touch ugyanis nem egy tipikus sport anime, nemcsak a baseball, a boksz vagy a ritmikus gimnasztika körül forog, sőt, itt abszolút a karaktereken és érzelmi világukon van a hangsúly. Végignézhetjük, ahogy kedvenceink felnőnek, örülnek, vagy ahogy szenvednek. A történetvezetés kiváló, ahogy a zenék is. A grafikától sem kell megijedni ám, hisz korához képest kidolgozott és szép. Tudom, hogy sokan eléggé elzárkóznak a régi animéktől, főleg a baseballos animéktől. Ó, minek nézzem én, hogy egész nap baseballoznak, ha még a grafika is ódivatú? Kérem szépen, ez a Touch-ra nem vonatkozik. Egy gyönyörű szerelmi történet sok-sok drámával, fordulattal és egy kis sporttal megfűszerezve. Ne csodálkozzunk, ha a végén esetleg megszeretjük a baseballt. Aki igazi animefan, az mindenképp nézze meg, de akárki belevághat, mert nem fog csalódni. Ezt én garantálom! Jó szórakozást~

KategóriákT