Touch (1985-87)

Eredeti cím タッチ
Angol cím Touch
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 101 rész
Dátum 1985 – 1987
Ismertető:
Előzmények:
A Touch eredetileg egy 26 kötetes manga, ami 1981-től 1986-ig futott. Hihetetlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szerzőjét, Adachi Mitsuru-t Japán egyik leghíresebb mangakájává emelte, aki nem egy díjat söpört be. Ilyen volt a Shogakukan Manga Díj is, amit 1983-ban a Touch kapott meg a legjobb shounen kategóriában. Nem maradt más, mint egy anime indítása, ami kétségtelenül beírta magát az anime-történelembe. A sorozathoz még készült 3 recap movie, ahol sok változás történt a történet terén, valamint 2 TV special is, ami már a 101 rész után játszódik.

Történet:

A Touch története három szereplő körül forog. Uesugi Katsuya és Uesugi Tatsuya, akik ikertestvérek, valamint Asakura Minami, a szomszéd lány, élik átlagos mindennapjaikat. Katsuya egyszerűen mindenben sikeres, jól tanul, a lányok odavannak érte és nem utolsó sorban elképesztően tehetséges baseballjátékos. Bátyja, Tatsuya, szinte teljesen az ellentettje a népszerű öcsikének. Lusta, és nem sokan kedvelik kicsit szarkasztikus személyiségét, viszont mindenki mást maga elé helyez és bármire képes lenne öccséért. Minami, a gyerekkori barát és szomszédlány, akivel a fiúk sülve-főve együtt vannak. Természetesen, ahogy felcseperedtek a fiúk észrevették, hogy Minami egy lány, és elkezdtek iránta érezni valamit…. Lassan elérkezik a középiskola ideje, ahol Katsuya természetesen a baseball klubhoz csatlakozik, míg “buta” bátyja dacból a boksz klubba lép be. Köztudott, hogy a középiskolás baseball csapatok célja a híres Koushien stadion, ami a nemzeti baseball mérkőzéseknek ad helyet. A Meisei Akadémia számára ez már többé nem álom, hiszen olyan aduászt tartanak a kezükben, mint Uesugi Tatsuya, aki kiemelkedő dobó. A csapatot Minami is támogatja, hisz menedzserként csatlakozik a klubhoz, hogy minden erejével támogathassa Tatsuyát, hisz kiskorukban a fiú megígérte, hogy mindenképp elviszi Minamit Koushienbe. Telnek az örömteli napok, mígnem történik valami…Valami hatalmas tragédia, ami mindenki életét fenekestül felforgatja és megváltoztatja….

Vélemény:

A Touch a maga 101 részével egy igazi csoda. Megnevetteti és megsiratja az embert, szó szerint. Tele van érzelmekkel, fordulatokkal és szerethető karakterekkel. Mindenkinek csak ajánlani tudom, legyen az lány vagy fiú. A Touch ugyanis nem egy tipikus sport anime, nemcsak a baseball, a boksz vagy a ritmikus gimnasztika körül forog, sőt, itt abszolút a karaktereken és érzelmi világukon van a hangsúly. Végignézhetjük, ahogy kedvenceink felnőnek, örülnek, vagy ahogy szenvednek. A történetvezetés kiváló, ahogy a zenék is. A grafikától sem kell megijedni ám, hisz korához képest kidolgozott és szép. Tudom, hogy sokan eléggé elzárkóznak a régi animéktől, főleg a baseballos animéktől. Ó, minek nézzem én, hogy egész nap baseballoznak, ha még a grafika is ódivatú? Kérem szépen, ez a Touch-ra nem vonatkozik. Egy gyönyörű szerelmi történet sok-sok drámával, fordulattal és egy kis sporttal megfűszerezve. Ne csodálkozzunk, ha a végén esetleg megszeretjük a baseballt. Aki igazi animefan, az mindenképp nézze meg, de akárki belevághat, mert nem fog csalódni. Ezt én garantálom! Jó szórakozást~

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész

 

KategóriákT
Írta: