Touhou Gensou Mangekyou: The Memories of Phantasm (2011)

Képtalálat a következőre: „The Memories of Phantasm ico”

Eredeti cím 幻想万華鏡 ~The Memories Of Phantasm~
Angol cím Touhou Gensou Mangekyou: The Memories of Phantasm
Egyéb cím(ek) Gensou Mangekyou: The Memories of Phantasm
Besorolás anime, OVA
Hossz ? rész
Év 2011.08.12
Ismertető:
Előzmény
A Touhou egy játéksorozatként indult még 1996-ban, amelynek mára már (a kiegészítő részekkel együtt) 24 része van. Animeként 2007-ben kezdte pályafutását a Hoshi no kioku (Egy csillag emlékei) című egy részes filmmel. Melyet 2008-ban követett egy 2,5 részes ova, a Musou kakyou (Nyári ábránd). És most tartunk itt, a The Memories of Phantasm-nál, amely 2011-ben indult, és már a hatodik részénél tart.

Történet
A történet azzal kezdődik, hogy Marisa-nak feltűnik, hogy a tél nagyon elhúzódik és már rég tavasznak kéne lennie, ezért el is megy Reimu-höz felvilágosítani őt, hogy az ő feladata lenne kideríteni, mert biztos, hogy egy szellem műve az egész. De Reimu egyszerűen csak a természetre fogja az egészet, és inkább otthon marad és lustálkodik. Marisa ebbe nem nyugszik bele és elmegy egyedül megkeresni a probléma forrását. Végül az alvilágban köt ki, ahol nem mással, mint Youmu-val találkozik, a félig ember-félig szellemmel, akitől követeli vissza a tavaszt. De a tárgyalás hamar harcba torkollik, amibe becsatlakozik Yuyuko is, akinek az a célja, hogy az ellopott tavasszal kivirágoztassák az alvilág cseresznyefáját, és kezdetét vegye a szellemek bankettje. A többit megtudjátok, ha elkezditek az animét.

Zene
A zene a jól megszokott Touhou-játékokból ismert zenék Sound Holic-os feldolgozása. Az openingek nagyon szépek, egy kicsit pörgősebbek és fejezetenként változnak: 1, 2-4, 5-6. Az endingek inkább nyugodtabbak, dallamosabbak, és részenként változnak.

Vélemény
A The Memories of Phantasm-ot még japánul, felirat nélkül kezdtem el nézni, és attól függetlenül, hogy csak a felét vagy a háromnegyedét értettem a szövegnek, teljesen lenyűgözött a története. A Touhou előző animéihez képest ez azért is tetszett jobban, mert itt több szereplővel is találkozhatunk, amelyet kicsit hiányoltam az előző alkotásokban. Grafikailag nincsen semmi kivetnivaló rajta, a készítők odafigyeltek a szép kidolgozásra és a remekül meganimált harci jelenetekre. Ezt a művet leginkább azoknak ajánlanám, akik jártassak kicsit a Touhou világában, de aki most hallott róla először, az is nyugodtan belekezdhet, már csak a vicces történetek és az élvezet végett. De ha egyszer az ember belekezd, nem bírja abbahagyni, és egyre csak többet és többet akar majd megtudni erről a szép világról.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész

 

KategóriákT