Towa no Quon (2011-12)

Képtalálat a következőre: „Towa no Quon png”

Infó:

Eredeti cím トワノクオン
Angol cím Towa no Quon
Egyéb cím(ek) Towanoquon
Besorolás anime, film
Hossz 6 rész
Év 2011 – 2012

Ismertető:

Képzelj el egy olyan világot, ahol az embereknek rejtett képességeik vannak, a tudomány és a technológia fejlettsége az egekben jár. Ez mind szép és jó lenne, ám van egy kis probléma, mégpedig az, hogy a képességgel bírókra vadásznak. Akikben felébred (mindenkinek más), azokat Lárváknak hívják. Nevezhetnénk őket mutánsoknak is, de itt lárváknak hívják őket. Nos, ezekre a lárvákra egy Kusztosz nevű társaság vadászik, és gyűjtik őket, hogy kutatásokat végezhessenek rajtuk.

Történet:

Főszereplőnk, Quon egy lárva (lárva neve pedig Insania), aki azon igyekszik, hogy akiknek felébred a képessége, azt megmentse, ugyanis ha átalakulásuk az utolsó fázisba ér, kezelhetetlenné válhatnak, és elpusztíthatják önmagukat vagy akár a körülöttük lévő embereket is.
A történet egy üldözési jelenettel kezdődik, egy egész sereg próbál elfogni egy Yuuma nevű kisfiút. Benne is felébredt a “képesség”, ezért vették célba: hogy elfoghassák és kutatásokat végezzenek rajta. Itt jelenik meg először Insania (Quon) és Yuri, hogy megmentsék a fiút. Ez sikerül is nekik, majd Quon befogadja őt egy Fantasium Garden nevű helyre, ahol hasonló emberek élnek. Ezeknek az embereknek – akiknek a java része inkább még gyerek – megtanítják uralni az erejüket. Sajnos nem mindenkit lehet megmenteni, hiszen a Kusztosz ahol csak teheti, útját állja Insanianak, sőt, mindenképp meg akarja őt ölni. Hogy miért akarják az életét venni, és miért kellenek a Kusztosznak a képességgel rendelkező emberek, azt megtudhatjátok ebből a hat részből.

Vélemény:

Nos, nekem nagyon tetszett az egész, nagyon pörgős és az események sehol sem laposodnak el. A 45 perc alatt végig lehet izgulni, hogy kivel mi történik. Ami ellene szól, az az irgalmatlan rövidsége. Igaz, minden rész kb. 48 perc az endiggel együtt (mivel openingje nincs), mégis, ha végignézi az ember, akkor azt gondolja, hogy ez nagyon rövid volt. Persze ez a 6 rész végig pörög, a titkokra is hamar fény derül, de szerintem egy 26 részes sorozat igazán belefért volna. Mint mondtam, opening nincs, az ending pedig végig ugyanaz. A zenéje személy szerint nekem tetszett, sőt, az egész OVA háttérzenéi is nagyon jól el lettek találva, minden dallam illik oda, ahová került. Igaz, hogy harc közben mindig ugyanaz csendül fel, de annyira jó, hogy nem is foglalkozik vele az ember.

Grafika:

Nos, lévén, hogy 2011-es gyártásról beszélünk, szerintem a grafika megfelel ennek, de nem dobtam hátast tőle. Ami azt illeti, láttam már jobbat, pl.: a Code:Breaker, vagy Nura: Rise of the Yokai Clan, vagy a Guilty Crown. Ezek évjáratban azonosak, mégis sokban felülmúlják grafikailag a Towa no Quon-t. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz, csak hogy 2011-es animéhez képest nincs nagy áttörés, ami miatt elállna a lélegzetünk.

Ha valaki szereti a harcos, verekedős, robotos animéket (bár itt a robotok igazából emberek, akiket átalakítottak), annak feltétlen ajánlom, kellemes időtöltés ez a rövidke sorozat.