Tsubasa Chronicle: Tori Kago no Kuni no Himegimi (2005)

Képtalálat a következőre: „Tsubasa Chronicle Movie png”

Infó:

Eredeti cím ツバサ・クロニクル年代記 鳥カゴの国の姫君
Angol cím Tsubasa Chronicle – The Princess of the Birdcage Land
Egyéb cím(ek) Tsubasa Chronicle Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2005

Ismertető:

Miután Syaoran megtudja, hogy szívéhez oly közel álló Sakurát megmenteni csak úgy tudja, ha összeszedi a különböző világokban szétszóródott emlékdarabkákat, útra kel két hirtelen társává vált másik utazóval, Fye-jal és Kurogane-val. Utuk ezen rövid moziban egy újabb különleges világba vezet, ahol az ott lakók területét egy hatalmas madárkalitka veszi körül, s minden emberhez tartozik egy madárka, mellyel össze vannak kötve. A problémát ismét egy toll okozza…
A mozi idő szerint a Tsubasa Chronicle első sorozatának vége felé jelent meg, s bár próbálják jól vázolni az elején a felállást, mivel minden szónak jelentése van, inkább érdemes az első sorozat megismerése után megnézni.

A grafikai megvalósítás nem sokban tér el a sorozattól, így bátran mondható, hogy ismét gyönyörűen kivitelezett animét kapunk, s aki megszokta a CLAMP művek rajzstílusát, az nagyon fogja élvezni. A zenét megint Kajiura Yuki jegyzi, hozva a formáját, tökéletes munkát végezve. Ehhez jön még hozzá a szintén nagyon eltalált ending, egyszerűen minden igényt kielégít.

A történet a rövidség miatt sokat nem ad az első sorozathoz, de érzésem szerint nem is ez volt a cél. Kicsit a kaland dominál a jellemfejlődéssel szemben, de egy remek kis mozi a Tsubasa Chronicle világa kedvelőinek, nem érdemes kihagyni.