Ueki no Housoku (2005-06)

 

Képtalálat a következőre: „The Law of Ueki png”

Infó:

Eredeti cím うえきの法則
Angol cím The Law of Ueki
Egyéb cím(ek) Ueki no Hosoku
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 2005 – 2006

Ismertető:

A történet főszereplője Ueki Kousuke, akinek különleges képessége, hogy a szemetet fává tudja változtatni. Ezt a hatalmat egy “Candidate”, Kobayashi-sensei (Koba-sen) adta neki, hogy Ueki részt tudjon venni a Természetfeletti Erők küzdelmében, és az ő győzelméért harcoljon. Ha Ueki győz, Koba-sen az Égi Világ új királyává válik, Ueki pedig kapni fog egy Blank Talent-et (Blank Zai), ami lehetővé teszi neki, hogy bármit kívánjon, amit szeretne. Összesen 100 ilyen Candidate van, mint Kobayashi, és mindegyiknek van egy harcosa, Uekinek ezekkel a harcosokkal kell megküzdenie, melyeknek az övéhez hasonló képességeik vannak, vagyis valamit valamivé át tudnak alakítani. Ueki azért akarja a Blank Talent-et, hogy ne kerüljön a gonoszok kezébe. Mióta Koba-sen megmentette Uekit – amikor leesett egy magas épületről -, azóta Ueki mindenkinek segíteni akar, és ha valakit bántanak, akkor Ueki elintézi a zaklatóit. Viszont ha az erejét erő nélküli emberek ellen használja, elveszíti 1 Zai-ját, ami megnehezíti a dolgát. Különböző Zaik vannak, például a futás Zaija, amivel Ueki gyorsabban tud futni, ha ezeket viszont elveszíti, természetesen már nem fogja tudni használni az erejüket. Így hát megkezdődik a csata a harcosok között, amelyben Uekinek nem lesz könnyű dolga. A legfontosabb szereplők:

Mori Ai: Ueki osztálytársa, később barátja. Végig Ueki mellett áll a küzdelemben, segíti őt, ahogy tudja. A természete eleinte eléggé idegesítő tud lenni, de a későbbi részekben ez már sokat javul.
Kobayashi-sensei: Ueki és Mori tanára. Néha eléggé vicces tud lenni, néha pedig kissé titokzatos is.
Robert Hayden: Ueki legnagyobb ellensége. Szomorú gyerekkorában szerzett lelki sérülései miatt el akar mindent pusztítani, és nagyon erős, ezért Uekinek még sok baja lesz vele. Buborékokat tud fújni, kékekkel könnyebbé tud tenni dolgokat (így felrepülnek a levegőbe), a pirosakkal pedig nehezebbé (így a földön ragadnak).
Rinko Jerad: Először Ueki ellensége, de ezután a barátjává válik. Nagyon szereti az állatokat, és nagyon kedves lány. Különleges képessége a gyöngyöket bombává változtatni. Szereti Robert-et és szeretné észhez téríteni, de ez nem lesz egyszerű feladat.
Sano Seiichiro: Szintén Ueki barátja. A törülközőket vassá tudja változtatni. Belső tulajdonságailag hasonlít Uekire.
BJ: Egy Hip-hop őrült, Ueki barátja. Különleges képessége tornádóvá változtatni a pénzérméket. Eléggé idétlen tud lenni, nekem először agyamra ment a Hip-Hop mániája, de utána megszoktam.^^

Ez a második kedvenc animém. A szereplők jól ki vannak dolgozva, de az egészben a legkidolgozottabbak a csaták. A rajzolás (főleg Uekinél) néha észrevehetően el van rontva, de attól még nem rossz egyáltalán. A grafika is tetszett. Az OST-ja magában nem túl jó, de az animéhez nagyon jól illik. Az openingek, endingek jól sikerültek, nekem az első opening (Shimatani Hitomi – Falco) tetszett a legjobban. Szerintem aki teheti, nézze meg, mert nagyon jó anime, minden korosztálynak! ^^

KategóriákU